ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΟΦΙΝΟΥ: Αναζητούν τέταρτο πρόσωπο- 26 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΟΦΙΝΟΥ: Αναζητούν τέταρτο πρόσωπο- 26 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Κυριακή (18/2) διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον 25χρονου από την Ερυθραία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, κακόβουλης ζημιάς και κοινή επίθεση, που διαπράχθηκαν στην Κοφίνου την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Ο 25χρονος συνελήφθηκε χθες (17/2) το πρωί και είναι ένας από τα δύο άτομα που καταζητούσε η Αστυνομία σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέντρο. Το άλλο πρόσωπο εξακολουθεί να καταζητείται.

Για την ίδια υπόθεση το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον δύο άλλων ατόμων, ηλικίας 24 και 25 χρόνων επίσης από την Ερυθραία.

Εν τω μεταξύ, συνολικά 26 άνθρωποι, 21 άντρες, 4 γυναίκες και ένα παιδί, όλοι από την Ερυθραία μεταφέρθηκαν χθες βράδυ με λεωφορείο από το Κέντρο Υποδοχής στην Κοφίνου όπου φιλοξενούνταν, σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν δύο άτομα άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα επειδή όπως υποστήριζαν τους αποκόπηκε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Στην προσπάθεια του προσωπικού του Κέντρου να καθησυχάσει τους δύο νεαρούς, αυτοί άρχισαν να σπάζουν αντικείμενα μέσα στο Κέντρο, ενώ παρακίνησαν και άλλα πρόσωπα που διέμεναν στο χώρο να κάνουν το ίδιο.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και μόλις οι δύο νεαροί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, άρχισαν να αντιδρούν εντονότερα και μαζί με άλλα άτομα, τοποθέτησαν διάφορα αντικείμενα όπως γραφεία, καρέκλες και μεγάλους πράσινους πλαστικούς καλάθους σκουπιδιών στον κεντρικό δρόμο του Κέντρου και άναψαν φωτιά.

Στο χώρο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κατάσβεση της φωτιάς ωστόσο όταν το πυροσβεστικό όχημα έγινε αντιληπτό αυτοί θύμωσαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Ταυτόχρονα, έσπασαν και προκάλεσαν ζημιές μέσα στα λυόμενα κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κοιτώνες και γραφεία.

Στη σκηνή κλήθηκαν μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας, ενώ έγινε και ανάκληση προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης για αντιμετώπιση της κατάστασης. Επί τόπου έσπευσε και ομάδα διαπραγματευτών της Αστυνομίας και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, ωστόσο δέχθηκε πετροβολισμό.

Για αντιμετώπιση της κατάστασης μετέβη στο Κέντρο μεγάλη αστυνομική δύναμη με αντιοχλαγωγικές διμοιρίες, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Ατομα που εργάζονταν στο Κέντρο και βρίσκονταν την Παρασκευή το βράδυ καθήκον, ενημέρωσαν την Αστυνομία για τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων που αναγνώρισαν ως τα πρόσωπα που διέπραξαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα. Εναντίον των τεσσάρων αλλοδαπών εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης.

Χθες (17/2) τα ξημερώματα αντιοχλαγωγική διμοιρία της ΑΔΕ Λάρνακας και ο Ουλαμός της ΜΜΑΔ μπήκαν στο Κέντρο και εξασφάλισαν το χώρο, ενώ μέλη της ΕΜΑΚ κατέσβησαν την πυρκαγιά από σωρό σκουπιδιών και πλαστικών καλάθων που καίγονταν κοντά στην είσοδο του Κέντρου.

Από την προκαταρκτική επιθεώρηση του χώρου διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κουβούκλιο της φρουράς πύλης, στο ιατρείο του Κέντρου και στο γραφείο υπηρεσίας της λειτουργού, η αξία των οποίων ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο Κέντρο χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκαν δύο από τους υπόπτους και συνελήφθησαν με βάση τα δικαστικά εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εναντίον τους.

Γύρω στις έντεκα χθες το πρωί συνελήφθη ο ένας από τους δύο καταζητούμενους και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης πέντε ημερών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top