Τουρκικές παραβιάσεις στο FIR Αθηνών

Τουρκικές παραβιάσεις στο FIR Αθηνών

Δύο πτήσεις πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, καθώς και πάνω από το Αγαθονήσι.

Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, και αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ο τουρκικός σχηματισμός, αποτελούμενος από δύο F-4 και δύο F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:02.
Στις 14:27 τα δύο τουρκικά F-4 πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 19.500 πόδια, και στις 14:30 εξήλθαν του FIR Aθηνών.

Την ίδια ώρα (14:30) τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάλι πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 20.000 πόδια και δύο λεπτά αργότερα πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι επίσης στα 20.000 πόδια. Τα τουρκικά F-16 πέταξαν πάλι πάνω από το Αγαθονήσι στα 23.000 πόδια στις 14:35 και ένα λεπτό αργότερα εξήλθαν του FIR Αθηνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.