ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δεν καταδικάζει τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία το Υπουργείο Εξωτερικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δεν καταδικάζει τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία το Υπουργείο Εξωτερικών

Για ακόμη μια φορά σήμερα, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να καταδικάσει ανοιχτά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία, αλλά και να απαντήσει στο εάν η Άγκυρα παραβιάζει εκεί το Διεθνές Δίκαιο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, κ. Αλντεμπάρ, δήλωσε χαρακτηριστικά «ούτε σήμερα μπορώ να σας πω εάν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο».

Σχετικά με την κατάσταση στο Αφρίν, η ίδια είπε «οι μάχες στο Αφρίν συνεχίζονται. Ζητάμε από όλα τα μέρη να τηρήσουν την εκεχειρία ώστε να βοηθηθεί ο άμαχος πληθυσμός και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμοσουν τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κλήθηκε ο Τούρκος Πρέσβης στο Βερολίνο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Τούρκος Πρέσβης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας, ο οποίος και του υπενθύμισε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Η κ. Αλντεμπάρ δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για το ποιά ήταν η απάντηση του Τούρκου Πρέσβη στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE