ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο Ανώτατο για ένα τυπογραφικό λάθος

ΚΥΠΡΟΣ: Στο Ανώτατο για ένα τυπογραφικό λάθος

Χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή έφεση, διατάζοντας την επανεξέταση υπόθεσης, για την οποία το πρωτόδικο δικαστήριο αθώωσε εταιρία και ένα φυσικό πρόσωπο.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, μιλά υπόθεση την οποία το πρωτόδικο δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες εναντίων ενός φυσικού προσώπου και μιας εταιρίας για ένα τυπογραφικό λάθος.

Συγκεκριμένα, η παραπονούμενη εταιρία αναφερόταν στο κατηγορητήριο ως “Dolhin” και όχι ως “Dolphin”, έλειπε δηλαδή το γράμμα “p”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με τον “Π” έκανε δεκτή την έφεση, αφού εξέτασε την υπόθεση με κοινή λογική, αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να απορριφθεί μια υπόθεση για ένα τυπογραφικό λάθος.

Έτσι, όπως γράφει ο “Π”, η υπόθεση πάει πίσω στο πρωτόδικο δικαστήριο για να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης.

Στην απόφαση του το Ανώτατο σημειώνει “ότι το πρωτόδικα δικαστήριο απέτυχε να αντικρίσει υπό τη σωστή διάσταση τους τα ενώπιον του δεδομένα και να καταλήξει ότι επρόκειτο για απλή λανθασμένη περιγραφή νομικής οντότητας με βάση το σύνολο της ενώπιόν του μαρτυρίας, η οποία συνέδεε τη συγκεκριμένη παραπονούμενη εταιρία (Dolphin) με τις συναλλαγές επί των οποίων εδραζόντουσαν οι κατηγορίες. Λανθασμένη περιγραφή που δεν επιδρούσε, εν πάση περιπτώσει, στην ορθή αντίληψη του πραγματικού παραπονούμενου, ούτε και επηρέαζε δυσμενώς τους εφεσίβλητους.”

 Ακόμη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπήρξαν και στο παρελθόν απερίφθησαν υποθέσεις, χωρίς να εξεταστεί η ουσία επειδή έλειπε μια τελεία από ένα όνομα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top