ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ : Σε λειτουργία το κτήριο ‘4’ - Η κατάστασή του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ : Σε λειτουργία το κτήριο ‘4’ - Η κατάστασή του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντατικά προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης το κτηρίου ‘4’  του Δικαστηρίου Λευκωσίας μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/2).

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Έγκυρες πληροφορίες του ThemaOnline, αναφέρουν πως την Τρίτη (06/03), το ισόγειο του κτηρίου ΄4΄ θα λειτουργήσει κανονικά.

Ήδη, εντός του κτηρίου πραγματοποιούνται και εργασίες καθαριότητας έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία.

Όπως μας αναφέρθηκε, τα δημόσια έργα μετά και από επιτόπιους ελέγχους, έδωσαν πιστοποιητικό καταλληλόλητας για το εν λόγω κτήριο.

Να σημειώσουμε πως μέχρι το κτήριο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία , υποθέσεις του Κακουργιοδικείου θα εκδικάζονται στο Ανώτατο, καθώς έχει παραχωρηθεί αίθουσα και χώρος κράτησης των κρατουμένων.

Για την ώρα, αν και γίνονται δικαστικές διαδικασίες οι κρατούμενοι μένουν για ελάχιστο χρόνο σε οχήματα ασφαλείας της ΜΜΑΔ.

Άξιο αναφοράς είναι πως ορισμένες υποθέσεις γίνονται σε χώρους του Επαρχιακού Δικαστηρίου, όπως η βιβλιοθήκη.

Σε ότι αφορά τα τεκμήρια, μας επισημάνθηκε πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας καθώς όλα είναι καταχωρημένα σε ειδικό κατάλογο. Σε αφορά το γεγονός στα τεκμήρια να υπήρχαν εκρηκτικές ύλες, μας αναφέρθηκε πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί καθώς αυτές κρατούνται σε ειδικό χώρο στην Αστυνομία.

Τέλος να αναφέρουμε πως εντός της εβδομάδας αναμένονται τα αποτέλεσμα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που περισυνελλέγησαν από το κτήριο 4 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τα οποία σταλθήκαν στο Κρατικό Χημείο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE