ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΕΚ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αυτοθυσία αστυνομικού που έσωσε 43χρονο – «Μ., εννά πάεις φυλακή»

ΑΕΚ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αυτοθυσία αστυνομικού που έσωσε 43χρονο – «Μ., εννά πάεις φυλακή»

Σωτήρια ήταν η επέμβαση αστυνομικού για τον 43χρονο που ξυλοκοπήθηκε άγρια από οπαδούς μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ – Ανόρθωση στο γήπεδο «Γεώργιος Καραπατάκης» (03/03).

Του Φάνη Μακρίδη

Ο εν λόγω αστυνομικός, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη δική του σωματική ακεραιότητα, απέτρεψε τα χειρότερα για τον εν λόγω οπαδό, καθώς γύρω στα 10 άτομα ξυλοκοπούσαν ανελέητα τον τελευταίο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν –μεταξύ άλλων- σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο (ολική ρήξη χιαστών συνδέσμων). Για να το πετύχει αυτό, δεν χρησιμοποίησε την ανάλογη βία, αλλά χειρίστηκε το θέμα λεκτικά.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες που λήφθηκαν κατά την εξέταση της υπόθεσης, το μέλος της αστυνομικής δύναμης βρέθηκε μόνο του στο σημείο, έχοντας να αντιμετωπίσει τους εξαγριωμένους οπαδούς που είχαν ρίξει στο έδαφος τον 43χρονο και τον κτυπούσαν αλύπητα.

Αφού πρώτα ενημέρωσε συναδέλφους του για το τι συνέβαινε εκεί (έξω από γνωστό περίπτερο της περιοχής) ζητώντας ενισχύσεις, προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση χωρίς να χρησιμοποιήσει βία. Άλλωστε, δεν μπορούσε να τα βάλει με τόσο μεγάλο αριθμό οπαδών, ούτε είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Όντως περικυκλωμένος από τους επιτιθέμενους, οι οποίοι τον απείλησαν προκειμένου να φύγει και αντιλαμβανόμενος ότι ο ένας εξ αυτών ονομαζόταν Μ., προειδοποίησε: «Μ. αν μου επιτεθούν εννά πάεις φυλακή, γιατί γνωρίζω ποιος είσαι».

Η επίθεση έλαβε τέλος και ο Μ. φέρεται να συνετίστηκε. Παρόλο που το όργανο της τάξης του είπε ότι πρέπει να συλληφθεί (ο αστυνομικός ήταν μόνος του ενώ άλλα 8-9 άτομα παρέμεναν στο σημείο), ο Μ. διέφυγε με το προσωπικό του όχημα.

Πληροφορίες του ThemaOnline, αναφέρουν πως βάσει του πιο πάνω μαρτυρικού υλικού έγινε και η σύλληψη (04/03) 27χρονου αξιωματικού του στρατού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top