Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, σε στοχευόμενη επιχείρηση που διενήργησε το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών για πάταξη της παράνομης αλιείας στην παράκτια και θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζυγίου – Λάρνακας «καταγγέλθηκαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν εργαλεία αλιείας, όπως ψαροντούφεκα, καταδυτικές συσκευές, καλάμια κλπ».
«Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διενεργήθηκε μεταξύ των ωρών 06:00 – 14:00 το περασμένο Σάββατο, επιθεωρήθηκαν τόσο από τη θάλασσα όσον και από τη ξηρά 27 σκάφη/αλιείς και καταγγέλθηκαν 5 άτομα για αλιεία χωρίς άδεια, εκ των οποίων 2 και για αλιεία με ψαροντούφεκο και καταδυτικές συσκευές, καθώς και για διάφορες άλλες παραβάσεις», αναφέρεται.
Σημειώνεται ότι «η αλιεία με ψαροντούφεκο σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές εμπίπτει στην κατηγορία των σοβαρών παραβάσεων, αφού αυτή η πρακτική είναι καταστροφική για τα αλιευτικά αποθέματα της παράκτιας ζώνης».
Προστίθεται ότι «η εξώδικη ρύθμιση τέτοιων παραβάσεων κυμαίνεται από 2000 μέχρι 3000 ευρώ».
ΖΥΓΙ: Καταγγέλθηκαν ψαροντουφεκάδες για παράνομη αλιεία- Εξοντωτικό το πρόστιμο

Σε πέντε καταγγελίες προέβηκαν στελέχη του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο επιχείρησης πάταξης της παράνομης αλιείας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες που παγώνουν στον Κάθηκα: Ξεχασμένο αυτοκίνητο σε χαράδρα από το θανατηφόρο τροχαίο του 2017
Ιστορικό ζαχαροπλαστείο κατεβάζει ρολά - Γνωστό για τις διάσημες σοκολατίνες του – Δείτε φωτογραφία
Άντρεα Κυριάκου: Μας δείχνει το πριν και το μετά της αισθητικής επέμβασης στο στήθος - Δείτε φωτογραφία
Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026
Πέθανε ο Αντρέας Μελετίου: Πότε απευθύνουν το τελευταίο αντίο - Η παράκληση της οικογένειας
Πυρκαγιά στη Πάφο: Διασώθηκε από γείτονες η 59χρονη - Εκτεταμένες ζημιές στην οικία

