ΚΥΠΡΟΣ: Εκποίηση και πώληση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας - 46 'στην ουρά'

ΚΥΠΡΟΣ: Εκποίηση και πώληση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας - 46 'στην ουρά'

Αύξοντα αριθμό φαίνεται σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας να έχουν οι εκποιήσεις κύριας κατοικίας αλλά και οι δημοπρασίες σε ακίνητα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης χρησιμοποιώντας στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας τα οποία κατατέθηκαν στη βουλή για πρώτη φορά ανακοινώθηκε η εκποίηση μιας πρώτης κατοικίας. Όπως σημειώνει η εφημερίδα η αγοραία αξία της πρώτης κατοικίας που εκποιήθηκε και πωλήθηκε σε πληστηριασμό ήταν 692 Χιλιάδες Ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για το τέταρτο (τελευταίο) τρίμηνο του 2017 είχαμε πωλήσεις ακινήτων που φθάνουν τα 49 έναντι του 3ου τριμήνου που ήταν 35.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πωλήσεις σε πλειστηριασμούς για ακίνητα ξεκίνησαν από το 3ο τρίμηνο του 2016 με τον αριθμό τους μέχρι και το τέλος του 2017 να αγγίζει τις 138 πωλήσεις σε πλειστηριασμούς. Εκ των οποίων ήταν 22 κατοικίες/διαμερίσματα (όχι όμως κύριες), 8 εμπορικά ακίνητα, 15 Οικόπεδα και 99 Αγροτεμάχια/Χωράφια

Στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα υπάρχουν και για κύριες κατοικίες για τις οποίες έχει οριστεί ημερομηνία πώλησης μέσω πρώτου πλειστηριασμού οι οποίες είναι συνολικά 46 αν και δεν έχουν ακόμη πωληθεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE