ΠΑΡΑ-THEMA

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σερνόταν και πήγε να αγκαλιάσει τον νεκρό γιο του-Η ψυχοσύνθεση του παιδοκτόνου-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σερνόταν και πήγε να αγκαλιάσει τον νεκρό γιο του-Η ψυχοσύνθεση του παιδοκτόνου-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν βγάζεις άκρη…

Ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία του 19χρονου γιου του Οδυσσέα, στις 14 Οκτωβρίου του 2015. Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, ωστόσο, έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση αυτού του ανθρώπου και την αλλαγή πλεύσης μέχρι την οριστική καταδίκη του.

Λίγες στιγμές μετά που πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα τον γιο του Οδυσσέα, στην αυλή του σπιτιού τους στην Παραμύθα (είχε προηγηθεί καβγάς γιατί ο 19χρονος δεν έδινε στον πατέρα τα κλειδιά του landrover), η γιαγιά του θανόντα Ευγενία αντίκρισε το εξής θέαμα: Ο παιδοκτόνος Τιμολέων είχε συρθεί μέχρι το άψυχο σώμα του γιου του για να τον αγκαλιάσει.

Με απλά λόγια, ο Τιμολής –όπως ήταν ευρύτερα γνωστός- έδωσε την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε σκοτώσει το παιδί του εν βρασμώ ψυχής και λύγισε όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει…

Αυτή η πεποίθηση –περί μεταμέλειας του παιδοκτόνου- ενισχύθηκε από άλλο ένα γεγονός. Όταν ο μεγαλύτερος γιος του Τιμολέοντα , ο Αλέξανδρος, επισκέφτηκε μαζί με ιερεά τον παιδοκτόνο στο Μέλαθρο Αγωνιστικών ΕΟΚΑ, ο τελευταίος είχε ομολογήσει το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, όταν ο Αλέξανδρος του έδειξε τη φωτογραφία του Οδυσσέα και τον ρώτησε γιατί τον πυροβόλησε, ο Τιμολέων είπε: "Α, Παναγία μου. Ανοίξτε έναν λούκκο τζιαί βάλτε με μέσα".

Και μετά... στροφή 180 μοιρών. Ο Τιμολέων έδωσε άλλη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξανδρος σκότωσε τον 19χρονο αδερφό του, γιατί τάχατες είχαν περιουσιακές διαφορές… Πήγε με λίγα λόγια να καταστρέψει τη ζωή και του δεύτερου του γιου.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

ΜακΦαν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top