ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εκροές €1 δις καταθέσεων – 'Ηχηρή' απουσία Χάρη από Επιτροπή Ελέγχου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εκροές €1 δις καταθέσεων – 'Ηχηρή' απουσία Χάρη από Επιτροπή Ελέγχου

Η ανησυχία επικράτησε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου που έγινε την Πέμπτη (22/3) με ημερήσια διάταξη τον Συνεργατισμό.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή, βουλευτών και αξιωματούχων του Συνεργατισμού, αλλά στην ηχηρή απουσία του υπουργού Οικονομικών και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, επαναλήφθηκε ότι παρατηρείται αναστάτωση όσον αφορά τις καταθέσεις.

Η προεκλογική φημολογία για την κεφαλαιακή θέση του Συνεργατισμού είχε ως αποτέλεσμα τις εκροές €1 δις. καταθέσεων, αλλά πέραν τούτου δεν ειπώθηκε κάτι καινούργιο αναφορικά με την αποκρατικοποίηση.

Στις 29 Μαρτίου θα γίνει νέα συνεδρίαση στην παρουσία του Χάρη Γεωργιάδη με σκοπό να απαντηθούν τα ερωτήματα των βουλευτών.

Από τον Γενικό Ελεγκτή τέθηκε το ζήτημα προσλήψεων προσωπικού που έγιναν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, διαδικασία που ακολουθήθηκαν, επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ασχολήθηκε και με το θέμα των δαπανών. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ενημέρωσε τους βουλευτές για την Altamira, η επιλογή της οποίας έγινε λόγω εσκεμμένων καθυστερήσεων.

Από τους αξιωματούχους του Συνεργατισμού, τον γενικό διευθυντή Νικόλα Χατζηγιάννη και τον προϊστάμενο της Μονάδας για τη Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης, Διονύση Διονυσίου, έγινε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Εκείνο που ήταν κοινός τόπος της πλειοψηφίας των βουλευτών είναι η κακοδιαχείριση και η κακή διοίκηση του Συνεργατισμού με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι εποπτικές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κοινή ομολογία είναι η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης, κάτι που παρατηρεί στο σύνολό της και η κοινωνία. Επικρίθηκε επίσης και η απουσία του Χάρη Γεωργιάδη και της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από την πλειοψηφία των βουλευτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top