ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή η Αθήνα για πιθανή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο

Σε επιφυλακή η Αθήνα για πιθανή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο

Μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της περνά η κυβέρνηση με αφορμή την σοβαρή επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Οι ημέρες του Πάσχα μπορεί να δίνουν αφορμή για ολιγοήμερη ξεκούραση στον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης, ωστόσο, μεγάλη είναι η ανησυχία σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας και τις πιθανές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί για λίγες ημέρες στην Τήλο αλλά το μυαλό του θα βρίσκεται στο Αιγαίο και στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εισηγήσεις που δέχεται και οι αναλύσεις που του κάνουν για τα εθνικά θέματα, συγκλίνουν όλες στο ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν ένα «θερμό» επεισόδιο. Ή στην καλύτερη περίπτωση να συντηρήσουν ένα κλίμα πόλωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή η οποία είναι και δυσδιάκριτη. Από τη μια πρέπει να αντιμετωπίσουν την απρόβλεπτη στάση του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τονίζουν στο Μαξίμου, ο φόβος για τον Σουλτάνο ενισχύεται από την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Δύση και να προσεγγίσει τη Μόσχα και την Τεχεράνη, γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο ανεξέλεγκτο.

Από την άλλη αμηχανία επικρατεί στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος έχει προκαλέσει ένα πολεμικό κλίμα, μια αχρείαστη νευρικότητα κι ένα σκηνικό έντασης.

Ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να τελειώνει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και να αναζητήσει συμμαχίες σε πιο μετριοπαθείς και προοδευτικούς χώρους. «Δεν πάει άλλο με τον Καμμένο, κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο λαϊκισμός του», λένε όσοι είναι αντίθετοι με τη στάση του υπουργού Αμυνας τις τελευταίες ημέρες.

Η ουσία είναι ότι ούτε αυτές τις ημέρες μπορεί να «κλείσει ο συναγερμός» και να ηρεμήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Και όπως διαφαίνεται όλος ο Απρίλιος θα είναι «καυτός» για την κυβέρνηση η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μια κατάσταση πρωτόγνωρη.

Από tovima.gr 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top