LIKE ONLINE

Αθάνατος δικτάτορας: Η τεχνητή νοημοσύνη εξυπνότερη από ανθρώπους

Αθάνατος δικτάτορας: Η τεχνητή νοημοσύνη εξυπνότερη από ανθρώπους

Προειδοποιείσεις ότι φθάσαμε στην εποχή όπως αυτή που περιγραφόταν στις ταινίες όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει ρομπότ εξυπνότερα των ανθρώπων.

Νέες προειδοποιήσεις του Ίλον Μασκ για δυστοπίες στις οποίες θα μπορούσε να οδηγήσει η τεχνητή νοημοσύνη (AI), παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αμερικανός δσεκατομμυριούχος ιδρυτής των Tesla και SpaceX επενδύει ακριβώς στην ανάπτυξή της.

Σε ντοκιμαντέρ του Κρις Πέιν, ο Μασκ δηλώνει ότι η ανάπτυξη της λεγόμενης «superintelligence», μίας εξαιρετικά προηγμένης μορφής A.I., εξυπνότερης των ανθρώπων, θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν «αθάνατο δικτάτορα». Όπως εξηγεί θα μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν κυβερνήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις ή άλλοι οργανισμοί, που κινούν τα νήματα στον κόσμο.

«Τουλάχιστον όταν έχουμε έναν μοχθηρό δικτάτορα κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος πεθαίνει. Αλλά στην περίτπωση της Α.Ι. δεν υπάρχει θάνατος. Θα ζει για πάντα και θα έχουμε έναν αθάνατο δικτάτορα, από τον οποίο δεν θα μπορούμε ποτέ να ξεφύγουμε» λέει χαρακτηριστικά.

Το ντοκιμαντέρ του Πέιν εξετάζει διάφορες μορφές τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων όπλων, της τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί η Wall Street και αλγορίθμων, που σχετίζονται με τις ψευδείς ειδήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top