ΚΥΠΡΟΣ: Καύσιμα παρανομίας από τα κατεχόμενα – Ταξί και εταιρείες μεταφορών

ΚΥΠΡΟΣ: Καύσιμα παρανομίας από τα κατεχόμενα – Ταξί και εταιρείες μεταφορών

Πληθαίνουν τα οχήματα που γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους με καύσιμα από τα κατεχόμενα.

Έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες ότι εκτεταμένα εταιρείες μεταφορών, επιβατικών ή εμπορευμάτων, αλλά και εταιρείες ταξί στέλνουν τον στόλο τους για εφοδιασμό με ντίζελ και βενζίνη από κοντινά στα οδοφράγματα πρατήρια των κατεχομένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πέτρου Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος») οι Αρχές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, παρότι οχήματα εταιρειών με διακριτικές διαφημίσεις ή εμπορικά ονόματα πηγαίνουν το ένα μετά το άλλο σε πρατήρια στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, δεν υπάρχει πρόβλεψη στον Κανονισμό Πράσινης Γραμμής, ενώ από τη μια το κράτος χάνει εκατομμύρια από τους φόρους καυσίμων και από την άλλη πολλές εταιρείες των επηρεαζόμενων κλάδων αντιδρούν.

Επίσης, είναι γεγονός που έχει εντοπιστεί ήδη, κάποια οχήματα, ιδιαίτερα μεγάλα επαγγελματικά, που εφοδιάζονται συχνά με καύσιμα από τα κατεχόμενα, παρουσιάζουν συχνά προβλήματα, είτε λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, είτε λόγω περιεκτικότητας θείου, που δεν ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Να σημειωθεί ότι η διαφορά δεν είναι στο κόστος καυσίμων αλλά στους φόρους, καθώς η τιμή του καυσίμου κυμαίνεται στα κατεχόμενα μεταξύ 78-80 σεντ του ευρώ, ενώ στις ελεύθερες περιοχές 55 σεντ για βενζίνη και 59 για ντίζελ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE