ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμιλιάνο Φούσκο στο ThemaSports: ‘Ο Λούσιο είναι καλά – Θέλω να έρθω μόνιμα στην Κύπρο’-VIDEO

Εμιλιάνο Φούσκο στο ThemaSports: ‘Ο Λούσιο είναι καλά – Θέλω να έρθω μόνιμα στην Κύπρο’-VIDEO

Αποκλειστικές δηλώσεις του Εμιλιάνο Φoύσκο στην κάμερα του ThemaSports

Το ThemaSports βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Νέας Σαλαμίνας, εκεί όπου παραδόθηκε αναμνηστική φανέλα και ένα ποσό στον Εμιλιάνο Φούσκο προσφέροντας έτσι οικονομική βοήθεια για τις θεραπείες του 3χρονου γιου του, Λούσιο.

Του Γιώργου Λεωνίδου

Ο 32χρονος Εμίλιο ζήτησε οικονομική βοήθεια από όλο τον κόσμο για να μεταβεί στις ΗΠΑ με τον γιο του για θεραπείες και μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και στην Κύπρο η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη.

Στην (11/4) προπόνηση της Νέας Σαλαμίνας στο Μενεού, ο Εμιλιάνο Φούσκο μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρέλαβε ένα ποσό από την Νέα Σαλαμίνα και μια φανέλα για τον 3χρονο Λούσιο από τους παίκτες.

Ο Φούσκο μίλησε στη κάμερα της ιστοσελίδας μας και εξέφρασε την ευχαρίστηση του προς το σωματείο της Νέας Σαλαμίνας αλλά και όλο τον κόσμο που τον βοήθησε. Παράλληλα μίλησε για την κατάσταση της υγείας του γιου του Λούσιο αλλά και για την επιθυμία του να επιστρέψει στην Κύπρο.

Αναλυτικά:

 

– Γεια σου Εμιλιάνο. Ήρθες εδώ σήμερα (11/4) στο προπονητικό κέντρο της Νέας Σαλαμίνας όπου σου παρέδωσαν μια αναμνητική φανέλα και λεφτά για την θεραπεία του γιου σου. Πως νιώθεις για αυτό;

«Δεν μπορώ να το εκφράσω με τις λέξεις. Όλοι οι άνθρωποι με βοήθησαν εμένα και τον γιο μου να συνεχίσουμε αυτή τη θεραπεία και είναι κάτι που εκτιμώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχουν λόγια για να πω το ευχαριστώ».

Είδαμε ότι και άλλες ομάδες έδωσαν λεφτά για τον ίδιο σκοπό. Πως νιώθεις λοιπόν που όχι μόνο η Νέα Σαλαμίνα αλλά και άλλες ομάδες του νησιού αλλά και ποδοσφαιριστές έδωσαν λεφτά;

«Ναι, δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές είναι επίσης και οι απλοί ανθρώποι και οι οπαδοί. Είναι εκπληκτικό και πολύ δύσκολο να το εξηγήσω. Όταν δημιούργησα την σελίδα ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να αυξήσουμε τα λεφτά και ήταν πολλά τα λεφτά που έπρεπε να μαζέψουμε. Τώρα είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε αυτό το ποσό για να έχουμε και την θεραπεία που θα είναι πολύ καλή για τον γιο μου».

– Πως είναι ο γιος σου τώρα;

«Ο Λούσιο τώρα είναι πολύ καλά. Oι θεραπείες πάνε πολύ καλά όμως υπάρχει 50% πιθανότητα να επιστρέψει ο καρκίνος και για αυτό γίνονται οι θεραπείες».

– Το πρώτο σου βήμα τώρα είναι να γίνει ο γιος σου καλά. Αν στο τέλος ο Λούσιο είναι καλά θα ήθελες να έρθεις να μείνεις μόνιμα στη Κύπρο;

«Όταν άρχισα να παίζω μπάλα εδώ πάντα σκεφτόμουν το να μείνω στο νησί. Τώρα όμως τα πάντα άλλαξαν σε μια μέρα με τον γιο μου. Αν όμως όλα είναι καλά φυσικά και θα έρθω εδώ να μείνω. Είναι το επόμενο βήμα».

– Μετά από όλα αυτά κατάλαβες ότι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας είναι ένα τίποτα μπροστά σε θέματα υγείας. Πως νιώθεις τώρα λοιπόν αφού κατάλαβες πλέον ότι με το να χάσεις ένα ματς δεν είναι το ίδιο σημαντικό με ένα ζήτημα που αφορά την ίδια την ζωή.

«Ναι όντως είναι κάτι που μου άλλαξε την ζωή. Όταν έχανα έλεγα γιατί να χάσω, γκρίνιαζα για μια πάσα, για ένα γκολ. Ξέρεις; Τώρα είναι διαφορετικά. Είμαστε αντιμέτωποι με κάτι πολύ επιθετικό και όλα άλλαξαν. Στο τέλος ευελπιστώ πως όλα θα πάνε καλά και θα κερδίσουμε».

-Ένα μήνυμα προς τον κόσμο.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο της Κύπρου για την βοήθεια που μου προσφέρουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμένα και για την γυναίκα μου. Είναι ο γιος μας. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αλλά γνωρίζω πως ο κόσμος ξέρει πως νιώθω μέσα μου. Ευχαριστώ!».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top