Σε καταφύγιο φέρεται να φυγαδεύτηκε ο Άσαντ

Σε καταφύγιο φέρεται να φυγαδεύτηκε ο Άσαντ

Σε καταφύγιο σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία φέρεται να κατέφυγε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ υπό το φόβο αεροπορικών επιθέσεων από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα ιρακινής εφημερίδας.

 

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ιρακινής εφημερίδας «The Bagdad Post» μεταδίδει πληροφορίες πως ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, φυγαδεύτηκε στο ρωσικό καταφύγιο Khmeimim υπό τον φόβο επίθεσης των νατοϊκών δυνάμεων μετά τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σύρος πρόεδρος εγκατέλειψε την Πέμπτη 12/4 το Προεδρικό Μέγαρο στην Δαμασκό συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται οχυρωμένος σε καταφύγιο «χωρίς παράθυρα» παρουσία μόνο Ιρανών - και όχι Σύρων - αξιωματούχων.

Αναλυτές ισχυρίζονται ότι τις συριακές υποθέσεις διαχειρίζονται Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι, καθώς έχει απαγορευτεί στον Άσαντ να προβεί σε οποιαδήποτε επικοινωνία υπό τον κίνδυνο αποκάλυψης της θέσης του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.