ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία ΚΚΕ Κύπρου έξω από τις ΒΒ Ακρωτηρίου

Διαμαρτυρία ΚΚΕ Κύπρου έξω από τις ΒΒ Ακρωτηρίου

Μήνυμα ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Συρία, στην παρουσία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και στο ΝΑΤΟ, έστειλαν σήμερα οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κύπρο, έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου.

Κρατώντας πλακάτ, σημαίες του ΚΚΕ και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν μπροστά από την είσοδο των Βάσεων Ακρωτηρίου, από όπου βρετανικά μαχητικά Tornado συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς στόχων στη Συρία.

Σε μήνυμα, που διαβάστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ στην Κύπρο, αναφέρεται πως "είναι ψέμα ότι η Κύπρος είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση" και ότι "η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, για μια ακόμα φορά συμμετέχει και μάλιστα ενεργά, κάνοντας διευκολύνσεις, έχοντας αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, λόγω μιας συγκεκριμένης βάσης".

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο αναφέρουν πως η κυπριακή Κυβέρνηση "έχει μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκει τη χώρα και τον κυπριακό λαό ακόμη πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό των μονοπωλίων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τους τον πλούτο της περιοχής μας και στηρίζει χωρίς καμία ντροπή τις επιλογές των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών".

Σημειώνεται ακόμη πως "τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να κλείσουν οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, που είναι ορμητήρια θανάτου και να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων".

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι "οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου θα είναι απρόβλεπτες, τόσο για τους λαούς, τόσο της περιοχής όσο και όλου του κόσμου" και πως "θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες-κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα".

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε ειρηνικά υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top