ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Πάλμας: 'Θετική εμπλοκή της Ευρώπης στο Κυπριακό'

Β. Πάλμας: 'Θετική εμπλοκή της Ευρώπης στο Κυπριακό'

Η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι η λύση πρέπει να εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και η αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία του νησιού αποτελούν παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν θετικά στην προσπάθεια να φτάσουμε σε μια σωστή λύση, ανέφερε απόψε (19/4) ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 1η Απριλίου 1955, μετά από πρόσκληση του Δήμου Νεαπόλης - Συκέων, της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Πάλμας ανέφερε ότι πέρα από την προσπάθεια που γίνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Κυβέρνηση χτίζει συνεχώς στρατηγικές συμμαχίες, αναδεικνύοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή, ως παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο κυπριακός λαός για 44 ολόκληρα χρόνια σηκώνει ένα αβάσταχτο σταυρό μαρτυρίου με υπομονή, θάρρος και εγκαρτέρηση, με το νησί να βρίσκεται υπό το βάρος της τουρκικής κατοχής.

Οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, η καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, αποτελούν τα τεκμήρια της κατ’ εξακολούθηση διεθνούς παρανομίας της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Αγώνα του ’55, είπε ότι μπορεί να μην οδήγησε στην επίτευξη του βασικού στόχου, που ήταν η αυτοδιάθεση και η ένωση με την Ελλάδα, έφερε ωστόσο το τέλος της αποικιοκρατίας και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και των κινδύνων του απαράδεκτου status quo, καλούμαστε να χαλυβδώσουμε την πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας. Καλούμαστε να διαφυλάξουμε την ιστορική μας ταυτότητα, την ελληνική μας γλώσσα και παιδεία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Καλούμαστε σήμερα να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Πάλμα, έχουμε χρέος να θέσουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από προσωπικά οφέλη και να προχωρήσουμε μονοιασμένοι, για να πετύχουμε τον στόχο για μια ελεύθερη, επανενωμένη και ευημερούσα Κύπρο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top