ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να τελειώσει τη δική του δουλειά στο Τσίρειο, περιμένοντας… «δώρο» από την ΑΕΚ!

Να τελειώσει τη δική του δουλειά στο Τσίρειο, περιμένοντας… «δώρο» από την ΑΕΚ!

Τέσσερα βήματα απέμειναν για να επιστρέψει ο Απόλλωνας στο «θρόνο» του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 12 χρόνια και άπαντες στο Κολόσσι είναι αποφασισμένοι να μην «πετάξουν» αυτή τη μεγάλη ευκαιρία.

Είναι παραδεκτό από τη πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων ότι φέτος οι «γαλάζιοι» παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο απ΄ όλες τις κυπριακές ομάδες, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να έρθει ο τίτλος στο λιμάνι.

Ο έμπειρος άλλωστε, από τέτοιες καταστάσεις ΑΠΟΕΛ, είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή – μόλις δύο βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες – και αν η διαφορά παραμείνει κάτω από τους τρεις πόντους με το πέρας της 33ης αγωνιστικής, τότε θα λύσουν τις διαφορές τους στο σούπερ ντέρμπι της επόμενης (34ης) αγωνιστικής στο ΓΣΠ. Άρα, ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί σε… μια «ζαριά»!

Στον Απόλλωνα βέβαια, ελπίζουν κι εύχονται η ΑΕΚ να «κόψει» βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Κυριακής (22/04, 19:00) στην «Αρένα», προκειμένου η Λεμεσιανή ομάδα να πάει με «αέρα πρωταθλητή» στο ΓΣΠ!

Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να κερδίσει την Ανόρθωση την ίδια μέρα και ώρα στο Τσίρειο, για να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» των «γαλαζοκιτρίνων».

Το έργο του Απόλλωνα φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού η ομάδα της Αμμοχώστου πέρα από τη δεδομένη ποιότητα της, δεν έχει καταφέρει να πετύχει ούτε μία νίκη στις προηγούμενες πέντε φετινές αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων και θα πάει… «τσιτωμένη» στη Λεμεσό, ενώ θέλει να πάρει και ρεβάνς για τον πρόσφατο αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Επιπλέον, πέρα από το γόητρο, είναι και το κίνητρο της κατάκτησης της 3ης θέσης, για να σφραγίσει με ιδανικό τρόπο την επιστροφή της στα «σαλόνια» της Ευρώπης.

Άρα, είναι αυτονόητο ότι στον Απόλλωνα αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για μία ακόμη μεγάλη «μάχη», από τις πολλές που έδωσαν φέτος.

Το θετικό για τον Σωφρόνη Αυγουστή, είναι ότι αφαίρεσε ουσιαστικά από την… ατζέντα του τον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφο την ερχόμενη Τετάρτη (25/04), αφού με το 4-0 του πρώτου αγώνα, ο Απόλλωνας έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στον τελικό κατά… 99%.

Ως εκ τούτου, ο Κύπριος τεχνικός θα καταστρώσει τα πλάνα του για το ντέρμπι με την Ανόρθωση, χωρίς να έχει στο μυαλό του τη ρεβάνς στο «Στέλιος Κυριακίδης», αν και στο ματς με την Πάφο αναμένεται να προστατέψει τους Ζάντερ, Ρομπέρζ, Σακέτι, Σκέμπρι, Μαρτίνες και Ζελάγια, οι οποίοι είναι στο όριο των κίτρινων καρτών και κινδυνεύουν να χάσουν τον τελικό!

Λογικά, ο Σωφρόνης Αυγουστή θα «ανακατέψει» και πάλι την «τράπουλα» από τη μέση και μπροστά, όπως έκανε στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την ομάδα της Πάφου και δεν αποκλείεται και οι έξι προαναφερόμενοι παίκτες να είναι στο αρχικό σχήμα του αγώνα με την Ανόρθωση.

Αν όχι όλοι, οι τρεις θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι (Ζάντερ, Ρομπέρζ και Σακέτι)…

Σημειώνουμε ότι ο κόουτς του Απόλλωνα έχει μία πολύ σημαντική απουσία, αφού είναι τιμωρημένος με κάρτες ο Άλεφ. Το κενό του αναμένεται να καλύψει ο Μάρκοβιτς.

Άλλα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, πλην των μόνιμων απόντων λόγω τραυματισμών, Αγγελή και Άλαν.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Εκσυγχρονισμός των ΣΥΟΠ και υλοποίηση των μέτρων για Τουρκοκύπριους στο τραπέζι του Υπουργικού

Εκσυγχρονισμός των ΣΥΟΠ και υλοποίηση των μέτρων για Τουρκοκύπριους στο τραπέζι του Υπουργικού

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top