ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: «Το νέο κτήριο της Βουλής θα ήταν κτισμένο εδώ και δεκαετίες...»

ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: «Το νέο κτήριο της Βουλής θα ήταν κτισμένο εδώ και δεκαετίες...»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι «είναι αξιοσημείωτο το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τόσοι πολλοί, αυτό το τριήμερο, για το νέο κτήριο της Βουλής. Εάν αυτό το ενδιαφέρον υπήρχε είτε σε πιο μικρό βαθμό είτε και από πιο λίγους, το νέο κτήριο της Βουλής θα ήταν κτισμένο εδώ και δεκαετίες και θα γλυτώναμε τις μεγάλες σπατάλες που έγιναν στο υφιστάμενο κτήριο της Βουλής, με τα αποτελέσματα που γνωρίζετε και βλέπετε: ένα κτήριο κακό, μη λειτουργικό, που μας αναγκάζει να κτίσουμε ένα καινούριο κτήριο και να δώσουμε άλλες δεκάδες εκατομμύρια.

Θα ήταν πάλι αρκετό εάν, όταν την πρώτη εβδομάδα που εκλέχθηκα Πρόεδρος, ακουγόταν η εισήγησή μου είτε για το Δημοτικό Θέατρο είτε για ένα μικρό κομμάτι του οικοπέδου δίπλα από το παλιό νοσοκομείο, όπου με 10-15 εκατομμύρια θα μπορούσαμε να έχουμε Βουλή. Θα χρειαστούν τώρα ίσως και 100 εκατομμύρια για να κτίσουμε.

Αυτό το ενδιαφέρον ελπίζω να συνεχιστεί. Προτίθεμαι να το αξιοποιήσω και ελπίζω να μην μετατραπεί σε άλλα εμπόδια διαδικαστικής φύσεως: να ξαναβρούμε αρχαία, να θέλουμε διάφορες άλλες διαδικασίες που στο τέλος θα καταλήξουμε μετά από 25 χρόνια, όταν θα είναι έτοιμα τα σχέδια, να ξανασυζητούμε ότι η Κύπρος χρειάζεται νέα Βουλή».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι την προηγούμενη Δευτέρα ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι δύο φορές στο παρελθόν ο Δήμος Λευκωσίας είχε προτείνει το Δημοτικό Θέατρο, ωστόσο, η Βουλή δεν ενδιαφερόταν τη δεδομένη στιγμή και όταν ενδιαφέρθηκε πλέον ήταν αργά, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «δεν αξίζει απάντηση ο ισχυρισμός αυτός, γιατί μιλάμε για το σήμερα και όχι για το παρελθόν. Μπορούμε να μιλήσουμε για χίλια πράγματα όσον αφορά στο παρελθόν αν θέλετε.

Εγώ, θέλω να ευχαριστήσω εδώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει βάλει κονδύλι στους Προϋπολογισμούς και έχει δείξει και άμεσο ενδιαφέρον, και πιστεύω ότι με τη συνεργασία μας θα λυθεί το πρόβλημα και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε με καινούριο κτήριο της Βουλής.

Σημειώστε ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε να κτίσουμε κτήριο της Βουλής, όσα εμπόδια και αν βάλει ο οποιοσδήποτε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top