Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σχετικά με την ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου." /> Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σχετικά με την ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Αναβλήθηκε η υπόθεση του τέως Υπαρχηγού – Αναμένουν ακόμη την απόφαση του Ανωτάτου

25.04.2018
12:03
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Η προγραμματισμένη δικάσιμος της Τετάρτης (25/04) αναβλήθηκε καθώς ακόμη η ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου να δώσει απάντηση στο νομικό ερώτημα που έθεσε η υπερασπιστή του κ. Κυριάκου.

Να σημειώσουμε πως η Κατηγορούσα Αρχή έχει ήδη παραδώσει μέρος του μαρτυρικού υλικού που ζητούσε η υπεράσπιση του κ. Κυριάκου και συγκεκριμένα τις δύο διοικητικές έρευνες για τη διαρροή των εγγράφων της Interpol Λευκωσίας, ενώ δεν έδωσε το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθώος δηλώνει ο τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας Κύπρου - Αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για διάδοση πληροφοριών

Η πλευρά της υπεράσπισης προβάλλει τη θέση ότι το πόρισμα αποτελεί μαρτυρικό υλικό, το οποίο και θα πρέπει να της δοθεί για τους σκοπούς υπεράσπισης και δίκαιης δίκης του κ. Κυριάκου.

Κατά συνέπεια, επέτρεψε την παραπομπή του νομικού ερωτήματος στο Ανώτατο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση. Εν αναμονή της απόφαση του Ανωτάτου, η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε εκ νέου στις 25 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυριάκου έχει ήδη δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει με βάση το τροποποιημένο κατηγορητήριο.

Ο κ. Κυριάκου αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες, δύο εκ των οποίων αφορούν στα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της διάδοσης/διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών σε σχέση με το περιεχόμενο του φακέλου της Interpol Λευκωσίας και η τρίτη κατηγορία αφορά στο αδίκημα  της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε σχέση με τη  μελέτη με τίτλο «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Αστυνομία Κύπρου», ημερ. 20.1.2015.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης καταχωρήθηκε στο δικαστήριο στις 30 Μαΐου και περιλαμβάνει συνολικά 27 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.