ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γιαννάκη: 'Σημαντικός πυλώνας προσφοράς σε θέματα καρκίνου ο εθελοντισμός'

Γ. Γιαννάκη: 'Σημαντικός πυλώνας προσφοράς σε θέματα καρκίνου ο εθελοντισμός'

Ο εθελοντισμός αναδεικνύεται ως σημαντικός πυλώνας σημαντικής προσφοράς και στον τομέα της υγείας, και πιο συγκεκριμένα στα θέματα καρκίνου, δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, σε χαιρετισμό στην 43η Πορεία Χριστοδούλας, στη Λάρνακα.

"Ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στα θέματα του καρκίνου συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ενισχυτικού περιβάλλοντος πολυδιάστατης στήριξης προς τους ασθενείς και τις οικογένειες τους και γι` αυτό τον λόγο η όποια προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι ανεκτίμητη. Η μάχη αυτή, αφορά όλους μας. Μια μάχη την οποία θα την κερδίσουμε", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Η τραγική ιστορία πόνου και προσφυγιάς πίσω από την Πορεία Χριστοδούλας

Ανέφερε ότι σήμερα, με την πορεία Χριστοδούλας, ενδυναμώνουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους και ενισχύουμε τη μεγάλη προσφορά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο οποίος, από το 1971, συμβάλλει σημαντικά και αποτελεσματικά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαγνώστηκαν και υποφέρουν από καρκίνο.

"Εκτός από την Αροδαφνούσα, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, από το 2011 λειτουργεί στη Λεμεσό το Ευαγόρειο Κέντρο, και προσφέρει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς. Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων, αναδεικνύεται η μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας", ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι πέραν από την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, η Πορεία Χριστοδούλας, η οποία διοργανώνεται και στις άλλες πόλεις, έχει στόχο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων στην πιο έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top