ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΕΚΘΕΣΗ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΕΚΘΕΣΗ

Παραλείψεις, ανεπαρκείς καταστάσεις, και ανισοσκελή Κονδύλια και Προϋπολογισμούς παρατηρεί στην έκθεσή της για το 2016 και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Συμβούλια Αποχετεύσεων και τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σε μια έκθεση 340 περίπου σελίδων, η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αναφέρεται σε προβλήματα στον έλεγχο των λογαριασμών των Κοινοτικών Συμβουλίων εξαιτίας του ότι «τα Κονδύλια, όπως αυτά παρουσιάζονται στις οικονομικές καταστάσεις, δεν συνάδουν με τους Προϋπολογισμούς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σύγκριση των πραγματικών εξόδων με τα προϋπολογισθέντα για σκοπούς παρακολούθησης των υπερβάσεων».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπιστώνει λάθη, ελλείψεις και παραλείψεις, ταμειακά ελλείμματα τα οποία τα Κοινοτικά Συμβούλια αδυνατούν να δικαιολογήσουν και ως εκ τούτου πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Παράλληλα, διαπιστώνονται στα γενικά συμπεράσματα, «περιπτώσεις όπου οι Προϋπολογισμοί δεν ήταν ισοσκελισμένοι, χωρίς ωστόσο να τύχουν της έγκρισης του Επάρχου».

Καταγράφεται, ακόμα, ότι «ορισμένα Κοινοτικά Συμβούλια δεν ετοιμάζουν Προϋπολογισμό και έτσι οι δαπάνες δεν διενεργούνται μέσα σε προκαθορισμένα πλαίσια εγκεκριμένου Προϋπολογισμού».

Διαπιστώθηκαν, τέλος, «αρκετές περιπτώσεις υπερβάσεων δαπανών και μάλιστα εξωπραγματικών, χωρίς να ακολουθηθεί η υπό του περί Κοινοτήτων Νόμου προβλεπόμενη διαδικασία εξασφάλισης σχετικών εγκρίσεων».

Η ομάδα του ThemaOnline προτίθεται να μελετήσει την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και να παρουσιάσει τα δεδομένα για Δημοτικά ή Κοινοτικά Συμβούλια, καθώς και για Συμβούλια Αποχετεύσεως και Υδατοπρομήθειας.

Διαβάστε ΕΔΩ την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Αλ. Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top