ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με Δώνη – Ο ξεκάθαρος όρος που έθεσε o πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με Δώνη – Ο ξεκάθαρος όρος που έθεσε o πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ

Τι ειπώθηκε στην προ δεκαημέρου συνάντηση Αλαφούζου – Δώνη έπειτα από πρωτοβουλία του πρώτου. Τα δύο σενάρια που του παρουσίασε ο μεγαλομέτοχος, τα «θέλω» και οι «κόκκινες γραμμές» του Δώνη, το μπάτζετ και η σταθερότητα στις πληρωμές

Δεν είναι η πρώτη φορά που Γιάννης Αλαφούζος και Γιώργος Δώνης έρχονται σε απευθείας κουβέντες για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Έλληνα προπονητή. Είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να συνεργαστεί μαζί του, χωρίς όμως ο… γάμος να γίνει.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Αλαφούζος μοιάζει διατεθειμένος να παίξει τα… ρέστα του προκειμένου να πείσει τον Δώνη να έρθει στον Παναθηναϊκό και να είναι εκείνος που θα οδηγήσει την ομάδα στη νέα εποχή. Και στο προ δεκαημέρου ραντεβού των δύο αντρών στον έκτο όροφο του ΣΚΑΪ, του ανέλυσε δύο πλάνα για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν το όνομα του Δώνη.

«Και στις δύο περιπτώσεις θέλω εσένα για προπονητή», ήταν η ατάκα του Γιάννη Αλαφούζου προς τον Γιώργο Δώνη. Ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις; Η μία να υπάρχει Παναθηναϊκός με νέο επενδυτή και νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και η άλλη να πορευτεί με τον Αλαφούζο. Άλλωστε, τη μέρα που πραγματοποιήθηκε το ραντεβού, δεν υπήρχε ακόμα τόσο μεγάλη εξέλιξη με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και την «Pan Asia». Ο Αλαφούζος περίμενε τους Ταϊλανδούς, αλλά την ίδια ώρα προχωρούσε σε έναν πρώτο σχεδιασμό, με το δίδυμο Δώνης – Νταμπίζας να είναι εκείνο που πάντα επιθυμούσε. Και στη συνάντηση με τον Παϊρότζ, μάλιστα, ανέφερε πως έχει έρθει σε επαφή και με τους δύο.

Τα «θέλω» του Δώνη

Ο Δώνης πήγε στο ραντεβού με τον Αλαφούζο μόνος του (ο Νταμπίζας συναντήθηκε κι εκείνος, αλλά σε άλλη χρονική στιγμή) προκειμένου να ακούσει όσα είχε να του πει ο mr ΣΚΑΪ. Πήρε από την αρχή της κουβέντας τις διαβεβαιώσεις πως η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί (ήταν ακόμα ανοιχτό το θέμα της ψηφοφορίας για την αδειοδότηση και τις ποινές), κάτι που ήταν σαν όρος… απαράβατος για τον Έλληνα προπονητή προκειμένου να συνεχίσει την οποιαδήποτε κουβέντα.

Ο Έλληνας τεχνικός άκουσε τον Αλαφούζο να του λέει πως σε περίπτωση που δεν προκύψει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τότε ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να σπαταλήσει πολλά χρήματα. Του είπε ότι θα υπάρχει ένα «σφιχτό» μπάτζετ, ένας… αυστηρά μνημονιακός Παναθηναϊκός, που θα αναγκαστεί να κάνει φτηνές μεταγραφές και να αξιοποιήσει και τις ακαδημίες του.

Ο Δώνης δεν έχει πρόβλημα με αυτό, αλλά ζήτησε από τον Αλαφούζο ένα πράγμα που για εκείνον είναι… κόκκινη γραμμή. Να υπάρχει κανονικότητα στις πληρωμές. Να μην είναι αναγκασμένος να δουλεύει σε ένα περιβάλλον όπως αυτό που βίωσε η ομάδα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε χθες. «Δεν με απασχολεί αν θα υπάρξουν ποινές και τι περιορισμούς θα έχουμε. Το βασικό είναι να πληρωθούν οι παίκτες και να πληρώνονται στην ώρα τους», ήταν τα λόγια του Δώνη προς τον Αλαφούζο.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως όταν έγινε το ραντεβού, κανείς από τους δύο δεν γνώριζε και ποια θα είναι η ποινή σε περίπτωση που αλλάξει ο κανονισμός του υποβιβασμού. Με το -6 και τον περιορισμό στις μεταγραφές, πάντως, να μην αποτελεί εμπόδιο για τον Δώνη, αφού έτσι κι αλλιώς η επόμενη σεζόν θα είναι εντελώς μεταβατική. Είναι διατεθειμένος να δουλέψει στην ομάδα που αγαπάει, αρκεί να υπάρχει η σταθερότητα που ζήτησε. Άλλωστε έχει δουλέψει στο παρελθόν σε συλλόγους με πολύ μικρά μπάτζετ και έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες για τα δεδομένα τους (βλ. κατάκτηση Κυπέλλου με Λάρισα, τελικό Κυπέλλου με Ατρόμητο, ευρωπαϊκή παρουσία και με τους δύο).

Το θέμα του Δώνη, όπως και αυτό του Νταμπίζα, αναμένεται να κλείσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Όταν πια και ο Αλαφούζος θα γνωρίζει που βαδίζει το θέμα με τον Παϊρότζ και θα έχει βγει επίσημα η ποινή που θα επιβληθεί στον μη αδειοδοτημένο Παναθηναϊκό. Πιθανότητες να προκύψει συνεργασία; Αυτή τη στιγμή είναι εντελώς μοιρασμένες στο θέμα του Δώνη. Όσο για τον Νταμπίζα; Φαίνεται να βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στο τριφύλλι.

Πηγή: to10.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top