ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκανε… ματ και το σήκωσε η Τσέλσι, αφήνοντας άτιτλη τη Γιουνάιτεντ! – ΒΙΝΤΕΟ

Έκανε… ματ και το σήκωσε η Τσέλσι, αφήνοντας άτιτλη τη Γιουνάιτεντ! – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα γκολ από την λευκή βούλα από τον Εντέν Αζάρ ήταν αρκετό για να χαρίσει το Κύπελλο Αγγλίας στην Τσέλσι (1-0) και να αφήσει άτιτλη φέτος την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όταν δύο αμυντικογενείς προπονητές συναντώνται σε έναν τελικό, τότε εκ προοιμίου προβλέπεται κλειστό ματς, ελάχιστες φάσεις και ένα τρόπαιο που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Αντόνιο Κόντε έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κουρτουά, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε απαντήσεις στο δημιουργικό κομμάτι και η Τσέλσι πανηγύρισε το 8ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της.

Ο Εντέν Αζάρ κέρδισε και ευστόχησε στο πέναλτι που έκρινε τον τελικό και οι μπλε επικράτησαν με 1-0 και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μία χρονιά που εξελίχθηκε απογοητευτικά στην Premier League.

Η Τσέλσι ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγαλύτερη ενέργεια, με τον Εντέν Αζάρ να δίνει ένα one man show στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ. Ένα σλάλομ του Βέλγου έφερε την πρώτη καλή ευκαιρία, όμως ο Ντε Χέα ήταν σε ετοιμότητα (10’), κάτι που δεν έγινε με τον Φιλ Τζόουνς.

Ο Άγγλος αμυντικός έκανε ένα φτηνό πούλημα της μπάλας, ο Αζάρ του έκλεψε, τον πέρασε στο σπριντ και κέρδισε το πέναλτι από το απονενοημένο τάκλιν.

Ο Βέλγος ήταν ψύχραιμος στην εκτέλεση (21’, 1-0) και η Τσέλσι είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Τώρα πια ήταν η ώρα να κλειστεί στο καβούκι της και να περιμένει.

Στο πρώτο ημίχρονο η φλυαρία της Γιουνάιτεντ που δεν έκανε ούτε μία τελική on target ήταν εκνευριστική. Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του Μουρίνιο βρήκαν χώρους και είχαν ξεκάθαρες ευκαιρίες για να φέρουν τον τελικό στα ίσα.

Ο Κουρτουά έκανε την πρώτη σημαντική απόκρουση σε ευθύβολο σουτ του Ράσφορντ (57’), ενώ ήταν ακόμα πιο καθοριστικός έξι λεπτά αργότερα.

Με υπέροχη εκτίναξη «εβγαλε» καρφωτή κεφαλιά του Πογκμπά, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Αλέξις Σάντσες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η μοναδική στιγμή που η Τσέλσι ξαναπάτησε περιοχή, ήταν ένα τετ-α-τετ του Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος με το κακό του πόδι (δεξί) απέτυχε να νικήσει τον Ντε Χέα (70’), με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κλείνει τους Λονδρέζους στα καρέ τους, αλλά να μην έχει ουσία.

Ο Κουρτουά πρόλαβε και πάλι το κλασικό τετ-α-τετ του Ράσφορντ (72’), ο οποίος πλάσαρε στο πελώριο κορμί του Βέλγου, ενώ λίγο αργότερα η κεφαλιά του αμαρκάριστου Πογκμπά από το ύψος του πέναλτι (83’) πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πνιγμένη στο άγχος, χάλασε η ίδια τις αρκετές καλές προϋποθέσεις για γκολ που δημιούργησε και η κυνική Τσέλσι «έκλεψε» το Κύπελλο Αγγλίας, πληρώνοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο με το ίδιο νόμισμα.

ΤΣΕΛΣΙ (5-3-2): Κουρτουά, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας, Μπακαγιοκό, Αζάρ (90’+1 Ουίλιαν), Ζιρού (89′ Μοράτα).

MANUTD (4-3-3): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς (87′ Μάτα), Άσλεϊ Γιανγκ, Μάτιτς, Άντερ Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (73′ Μαρσιάλ), Αλέξις Σάντσες, Ράσφορντ (73′ Λουκακού).

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top