ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Παιδεία: Καταγγέλλουν τον Υπουργό σε διεθνή σώματα

Πόλεμος στην Παιδεία: Καταγγέλλουν τον Υπουργό σε διεθνή σώματα

Διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση της ΠΟΕΔ με τον υπουργό Παιδείας.

Η συνεχνία των δασκάλων κατήγγειλε τον Κώστα Χαμπιαούρη σε διεθνή σώματα στα οποία μετέχει και στη διεθνή οργάνωση εργασίας, για προσπάθεια διασυρμού του κλάδου.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε ότι ανάλογη καταγγελία θα υποβληθεί και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κύριος Χαραλάμπους είπε ότι το θέμα που έπρεπε να συζητείται τώρα, μετά το τραγικό περιστατικό στο Δημοτικό του Αλεθρικού, είναι εκείνο της ασφάλειας και της υγείας στα σχολεία.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Κώστας Χαμπιαούρης, προσπαθώντας να εκτρέψει τη συζήτηση απο τις ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας  έστησε επικοινωνιακό παιγνίδι, αναφερόμενος σε προβληματικούς εκπαιδευτικούς.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ διερωτήθηκε επίσης γιατί ο κύριος Χαμπιαούρης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για διεξαγωγή έρευνας για τη διαρροή στοιχείων από τον προσωπικό φάκελο του δασκάλου για τον οποίο διεξάγεται πειθαρχική έρευνα.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και νοιώθουν διασυρμένοι από τη στάση την οποία τηρεί έναντί τους ο υπουργός Παιδείας, δήλωσε ο πρόεδρος  της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

Μιλώντας επίσης στο «Πρωινό Δρομολόγιο», ο Γιάννος Σωκράτους ανέφερε επίσης ότι οι τρείς εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα συνάντηση για να συντονιστούν, ενόψει της διευρυμένης σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Παιδείας στις 29 Μαϊου.

Η τελική στάση της ΟΕΛΜΕΚ, ανέφερε ο κύριος Σωκράτους θα καθοριστεί αυτή την εβδομάδα σε συνεδρία των συλλογικών της οργάνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top