ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εγκρίθηκε η πρόταση Χάρη για διευθυντές στην Επιτροπεία

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εγκρίθηκε η πρόταση Χάρη για διευθυντές στην Επιτροπεία

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρωί της Δευτέρας (21/5) από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η πρόταση του Χάρη Γεωργιάδη για δύο διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ζήτησε την έγκριση του διορισμού των διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου, Ανδρέα Χαραλάμπους και Γιώργου Παντελή, στην Επιτροπεία της ΣΚΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπείας αναμένεται να συμπληρωθεί λίγο πριν γίνει επιλογή ενός εκ των δύο ιδιωτών επενδυτών που υπέβαλαν δεσμευτική πρόταση για εξαγορά του καλού μέρους του Συνεργατισμού.

Αυτό δικαιολογείται από τους περί αναδιάρθρωσης χρηματοοικονομικών οργανισμών νόμους, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός διορίζει τα μη εκτελεστικά και τα μη εκτελεστικά-ανεξάρτητα μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής.

Μετά από τις παραιτήσεις των Σουζάνας Πογιατζή, Τάκη Ταουσιάνη και Άδωνη Πηγασίου, εσωτερικοί και εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι της ΣΚΤ τάχθηκαν υπέρ της συμπλήρωσης των δύο εκ των τριών κενών θέσεων για λόγους εγκυρότητας των κρίσιμων αποφάσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών με επιστολή του προτείνει τα δύο διευθυντικά στελέχη «τα οποία αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν από τη ΣΚΤ με βάση τις εσωτερικές της διαδικασίες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαραλάμπους είναι οικονομικός διευθυντής αρμόδιος για θέματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στο Υπουργείο και ο κ. Παντελή είναι οικονομικός διευθυντής αρμόδιος για θέματα οικονομικών μελετών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top