ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντιδράσεις για την πτώση της τουρκικής λίρας

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντιδράσεις για την πτώση της τουρκικής λίρας

Με σύνθημα «Για μια ζωή σαν άνθρωποι» η συντεχνία των Τ/κ καθηγητών (KTOEÖS) πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη «βουλή», ζητώντας από την «κυβέρνηση» άμεσα αντισταθμιστικά μέτρα για τις επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη πτώση της τουρκικής λίρας.

Όπως μεταδίδει από τα κατεχόμενα, οι Τ/κ καθηγητές εξέφρασαν επίσης για ακόμη μια φορά την αντίθεσή τους στο «προσφυγικό νόμο», όπως αναφέρουν το «νόμο» για τους νεοεισερχόμενους στη «δημόσια υπηρεσία», που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μισθού των πρωτοδιοριζόμενων, τη μείωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών δύο ταχυτήτων.

Στην ανακοίνωση που ανέγνωσαν μπροστά από τη «βουλή» οι καθηγητές αναφέρουν ότι οι μισθοί τους έχουν εξανεμιστεί με τις συναλλαγματικές συνεχιζόμενες πτώσεις της τουρκικής λίρας και τις επιβαλλόμενες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες με το εργατικό δυναμικό να βρίσκεται στα πρόθυρα της φτώχειας.

Ζητούν επανακαθορισμό του βασικού μισθού με βάση τα σημερινά δεδομένα, να περάσουν σε ένα πιο σταθερό νόμισμα, να μειωθεί ο φόρος στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και το κόστος ζωής (η ΑΤΑ) να υπολογίζεται μια φορά το δίμηνο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top