Καμμένος: ‘Εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ μια λύση με το όνομα «Μακεδονία»’

Καμμένος: ‘Εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ μια λύση με το όνομα «Μακεδονία»’

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε δεν θα ψηφίσει ποτέ μία λύση με το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια.

Ο υπουργός Αμυνας σε συνέντευξή του είπε πως μια τέτοια λύση δεν είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο εταίρος του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει το «Ίλιντεν» ή το «Άνω» στην ονομασία των Σκοπίων, γιατί εφόσον υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» η λύση δεν είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο υπουργός Αμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της Μακεδονίας, όμως «εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ μια λύση με το όνομα "Μακεδονία". Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη».

Όπως εκτίμησε ο κ. Καμμένος, και στα Σκόπια πολύ δύσκολα θα υπάρξει πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή ονομασίας, ενώ περιγράφοντας την έως σήμερα πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι, ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα, δεν βλέπει να κάνουν και οι Σκοπιανοί το ίδιο.

Τέλος ανέφερε ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα έλθει στην Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE