ΚΟΣΜΟΣ

Κρατούμενος έσκαψε σήραγγα 70 μέτρων, αλλά πέθανε από ασφυξία λίγο πριν αποδράσει

Κρατούμενος έσκαψε σήραγγα 70 μέτρων, αλλά πέθανε από ασφυξία λίγο πριν αποδράσει

Μήνες ολόκληρους έσκαβε ένας κρατούμενος μια σήρραγγα 70 μέτρων για να αποδράσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Βραζιλία, αλλά λίγο πριν βγει στην άλλη πλευρά πέθανε από ασφυξία.

Ο 26χρονος Τζάντσον Κούνια Εβανγκελίστα, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για φόνο, πιστεύεται ότι έπαθε υποξία ενώ έσκαβε το τούνελ, που είχε ήδη περάσει κάτω από τα τείχη της φυλακής και τα ηλεκτροφόρα σύρματα στη Μπόα Βίστα της βόρειας Βραζιλίας.

Στόχος του ήταν να βγει στο δάσος που περιβάλλει τη φυλακή και να το σκάσει ανενόχλητος. Σκόπευε μάλιστα να πάρει χρήματα κι από άλλους συγκρατούμενούς του, προκειμένου να τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν τη σήραγγά του.

Το τούνελ που άνοιξε ο επίδοξος δραπέτης από την τουαλέτα του κελιού του ανακάλυψαν σοκαρισμένοι οι δεσμοφύλακες, όταν τον εντόπισαν νεκρό μέσα στο κελί του. Εικάζεται ότι νεαρός κατάφερε να επιστρέψει στο κελί αφού έπαθε υποξία μέσα στη σήραγγα, αλλά ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα.

150 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να ερευνήσουν, όπως δείχνει το παραπάνω βίντεο,  τη σήραγγα, όπου βρήκαν σάκους με μπάζα και μια μπαλαντέζα με γλόμπο στην άκρη που έφθανε μέχρι την άκρη του τούνελ.

Εκπρόσωπος της φυλακής είπε ότι το τούνελ μπαζώθηκε πλέον με τσιμέντο.

 

Από iefimerida.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top