ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΪΚΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Θέατρο του παραλόγου με τα κόμματα - Αλλάζει η κυβέρνηση, αλλάζουν και οι ρόλοι

ΛΑΪΚΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Θέατρο του παραλόγου με τα κόμματα - Αλλάζει η κυβέρνηση, αλλάζουν και οι ρόλοι

Οι υποθέσεις του Συνεργατισμού και της Λαϊκής παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες. Μία από αυτές είναι το γεγονός ότι οι ευθύνες μετακινούνται αναλόγως με το ποιος είναι στην εξουσία.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος να το πω αυτό, αλλά κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα τραπεζικά ιδρύματα δεν υπάρχουν πολιτικές ευθυνές.

Από την στιγμή που μπήκαμε στην Ευρωζώνη η μόνη ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τους τραπεζικούς οργανισμούς, είναι ο διορισμός του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα ζητήματα που υπάρχουν στα τραπεζικά ιδρύματα, είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τα ρυθμίσει.

Όμως παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου για την επίρριψη ευθυνών.

Για τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα επί διακυβέρνησης Χριστόφια ο αντιπολιτευόμενος τότε Νίκος Αναστασιάδης επέρριπτε ευθύνες στην πολιτική εξουσία. Κάτι το οποίο συνεχίστηκε και μετά επί της επόμενης διακυβέρνησης και την υπογραφή της απορρόφησης της Λαϊκής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου.

Στο σήμερα βλέπουμε να γίνεται αυτό από την αντίθετη. Τα τεκταινόμενα στον Συνεργατισμό δημιούργησαν μια καινούργια επίθεση. Αυτή την φορά το αντιπολιτευόμενο ΑΚΕΛ τάσσεται ενάντια στην απόφαση για πώληση του Συνεργατισμού με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάνοντας λόγο για πολιτικές ευθύνες.

Ευθύνες σίγουρα υπάρχουν πολλές για τα τεκταινόμενα στα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου, αλλά και στο ότι τα τραπεζικά ιδρύματα δημιούργησαν σκαλωτές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Όμως δεν γίνεται οι ευθύνες για τα πολιτικά κόμματα να είναι διαφορετικές αναλόγως με το ποιος κατέχει την εξουσία τη δεδομένη στιγμή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top