ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος έστειλε κατά λάθος μήνυμα οτι έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας

Πιλότος έστειλε κατά λάθος μήνυμα οτι έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας

Το λάθος του πιλότου που έθεσε σε συναγερμό όλο το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης λόγω της ενημέρωσης για περιστατικό αεροπειρατείας.

Σε συναγερμό για αεροπειρατεία τέθηκε εχθες το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, εξαιτίας ενός λάθος που έκανε ο πιλότος της πτήσης 1623 που κατευθυνόταν προς το Λος Άντζελες.

Την ώρα λοιπόν που ο πρωταγωνιστής του περιστατικού ετοιμαζόταν για απογείωση, διαπίστωσε πως υπάρχει πρόβλημα με τον ασύρματο και την επικοινωνία με το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Αμέσως ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου, όμως χωρίς να τον θέλει, σύμφωνα με τα δημοσίευμα, χρησιμοποίησε τον κωδικό για περιπτώσεις αεροπειρατείας, κάτι που σήμανε συναγερμό στις ομάδες SWAT που έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το αεροπλάνο της JetBlue.

Η New York Daily News επικαλούμενη άλλες πηγές, παρουσιάζει διαφορετικά τα πράγματα, αναφέροντας πως το συναγερμό για αεροπειρατεία τον σήμανε το προσωπικό από τον πύργο ελέγχου, επειδή είχαν περάσει 5 λεπτά χωρίς επικοινωνία με αεροσκάφος.

Μάλιστα, τονίζει επειδή ο πιλότος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, όταν έφτασαν οι ομάδες SWAT, κρατούσε ένα χαρτί στο οποίο είχε γράψει το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί του.

Τελικά μπόρεσαν να μπουν μέσα, για 90 λεπτά έλεγξαν το αεροσκάφος και τους επιβάτες του, αλλά δεν έδωσαν άδεια για να αναχωρήσει για τον προορισμό του, με αποτέλεσμα άπαντες να μείνουν στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top