ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ «τσουχτερό» το πρόστιμο σε όσους βάζουν καύσιμα από τα κατεχόμενα- Μέχρι και κατάσχεση του οχήματος- Δηλώσεις Δ. Χατζηκωστή

Πολύ «τσουχτερό» το πρόστιμο σε όσους βάζουν καύσιμα από τα κατεχόμενα- Μέχρι και κατάσχεση του οχήματος- Δηλώσεις Δ. Χατζηκωστή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείου Δημήτρη Χατζηκωστή είχε η ιστοσελίδα μας, αναφορικά με την ανακοίνωση του Τμήματος που κάνει λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων σχετικά με καύσιμα που παράνομα αγοράζονται και μεταφέρονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με την κύριο Χατζηκωστή, πλέον οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, αφού λόγω της κατρακύλας της τουρκικής λίρας παρατηρείται μια διαφορά στην τιμή πώλησης των καυσίμων στα κατεχόμενα με τις ελεύθερες περιοχές και επιβάλλεται όπως το Tμήμα περάσει το μήνυμα πως η κίνηση αυτή είναι παράνομη.

Σχετικό άρθρο: ΠΡΟΣΟΧΗ: Αδίκημα η μεταφορά καυσίμων από τα κατεχόμενα- Θα σταματούν οχήματα για ελέγχους

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κύριος Χατζηκωστής, ο πολίτης που μεταφέρει καύσιμα από τα κατεχόμενα παραβιάζει δύο νόμους και το Τμήμα τελωνείων καθηκόντως οφείλει να εφαρμόσει την νομοθεσία.

Αναφορικά με το τι ποινές επισύρει η παράνομη αυτή πράξη ο Διευθυντής του τελωνείου απάντησε πως το Tμήμα του ασχολείται με την τελωνειακή νομοθεσία, η οποία προνοεί 3 φορές την δασμοφορολογική επιβάρυνση και 1500 με 2000 λίρες (περί τα 3000 ευρώ) πρόστιμο, ενώ ενδέχεται να γίνεται και κατάσχεση του οχήματος.

«Πρόθεση μας είναι να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, αφού τελευταία δεχόμαστε και πολλές καταγγελίες με πιο σοβαρή αυτή του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης» δήλωσε ο κύριος Χατζηκωστής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top