ΕΛΛΑΔΑ

TΣΙΠΡΑΣ: Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα είναι ελπιδοφόρα

TΣΙΠΡΑΣ: Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα είναι ελπιδοφόρα

Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργικό συμβούλιο.


Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι με όσα κατάφερε να κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση, δίνεται οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους κάτι που αναγνωρίζουν το σύνολο των διεθνών αναλυτών, των οίκων αξιολόγησης και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

«Η απόφαση του Eurogroup ήταν μία απόφαση που η Ελλάδα εδικαιούτο. Μία απόφαση που αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες του ελληνικού λαού, που δεν ήταν πάντα δίκαιες», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για τα λάθη του παρελθόντος ευθύνη έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και οι θεσμοί που σχεδίασαν και επέβαλαν τα μνημονιακά προγράμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η επόμενη μέρα είναι ελπιδοφόρα για την Ελλάδα καθώς κατάφερε να ανακτήσει τη σταθερή και αυτοδύναμη πρόσβασή της στις αγορές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο χρηματοδοτικό μαξιλάρι ύψους περίπου 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Αθήνα λέγοντας :  «Έτσι, οι έξοδοι στις αγορές θα γίνονται χωρίς χρηματοδοτική πίεση και θα αποσκοπούν στη βέλτιστη διαχείριση του χρέους μας. Και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της ένα τέτοιο τεράστιο αποθεματικό».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας θα γίνεται στο γνωστό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που εξέρχονται από πρόγραμμα.

«Έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστωτικές γραμμές, χωρίς νέα προαπαιτούμενα έναντι μέτρων για το χρέος, χωρίς ασφυκτική επιτροπεία έναντι χρηματοδότησης. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της ξανά. Θα χρηματοδοτεί τις ανάγκες της με τις δικές της δυνάμεις. Και οι κυβερνήσεις που θα εκλέγει ο ελληνικός λαός θα αποφασίζουν την πολιτική με την οποία θα καλύπτουν τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν κάποιους ενοχλεί», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισηγητική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top