ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ: Ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει τον αγώνα δίπλα στον Πρόεδρο μέχρι τη λύση του Κυπριακού

ΑΒΕΡΩΦ: Ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει τον αγώνα δίπλα στον Πρόεδρο μέχρι τη λύση του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι το κόμμα θα παραμείνει προσηλωμένο και θα συνεχίσει τον αγώνα δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, «για μια πολιτική συμφωνία που θα τερματίσει την τουρκική κατοχή και θα φέρει την επανένωση της Κύπρου, χωρίς εγγυήσεις τρίτων».

 
«Η καλύτερη εγγύηση είναι η ίδια, η μεγάλη μας οικογένεια. Η ΕΕ. Αυτός παραμένει ο υπέρτατος στόχος της παράταξής μας, όπως ακριβώς υποβάλλουν οι παρακαταθήκες μας. Με σύνεση και με ρεαλισμό ταγμένο στην υπηρεσία της πατρίδας και του κυπριακού ελληνισμού» είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 42α γενέθλια του ΔΗΣΥ στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «σαράντα δύο χρόνια μετά γιορτάζουμε σήμερα την ιστορική επέτειο της ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού και γεμάτοι από αυτή την ιστορία, όλοι μαζί ενωμένοι, η ηγεσία και τα στελέχη, καθώς και χιλιάδες μέλη του κόμματος και όλοι οι φίλοι της παράταξης, εμπνεόμαστε από την προσφορά των προκατόχων μας».
 
Εμπνεόμαστε, συνέχισε,  «από την μεγάλη πολιτική σκέψη του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη, εμπνεόμαστε από τη φιλελεύθερη σκέψη με σεβασμό στην ελληνική μας συνείδηση και την χριστιανική μας πίστη και παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές και τις ιδέες μας. Συνεχίζουμε μια πορεία στην υπηρεσία του κυπριακού ελληνισμού και της Κύπρου».
 
 Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «κορυφαία στιγμή σε αυτή την πορεία ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κόμματος για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Κύπρου».
 
«Πρώτοι εμείς προτείναμε και προβάλαμε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση ως προορισμό της Κύπρου και με τη διορατική και συνετή πολιτική του Προέδρου Κληρίδη εξασφαλίσαμε από το 2002 την ιστορική απόφαση για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας την Κύπρο στον φυσικό γεωπολιτικό και πολιτισμικό της χώρο», δήλωσε συγκεκριμένα.
 
 Καταλήγοντας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι «σαράντα δύο χρόνια μετά, μαζί με την υπερηφάνεια, συναισθανόμαστε όμως και το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται η κληρονομιά αυτής της μεγάλης πολιτικής πορείας και θυμόμαστε κάθε στιγμή ότι το κόμμα αυτό φτιάχτηκε και υπάρχει για την πατρίδα, ενώ είχε από την αρχή και έχει πάντα τη σημαία της πατρίδας πιο ψηλά και από όλα».
 
Στο Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριο αλλά και στην εκδήλωση για τα γενέθλια του ΔΗΣΥ το παρόν τους έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, νυν και πρώην βουλευτές, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top