ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβλημάτισαν οι… «ρεζέρβες» του ΠΑΟΚ

Προβλημάτισαν οι… «ρεζέρβες» του ΠΑΟΚ

Φιλική ήττα με 3-1 από την Αντβέρπ γνώρισε η ΠΑΟΚ. Με πολλές αλλαγές και πειραματική 11αδα παρατάχθηκαν οι θεσσαλονικείς, που παρουσίασαν πολλά αμυντικά κενά προβληματίζοντας τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Πρόσημο… αρνητικό για τις «ρεζέρβες» του ΠΑΟΚ!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε μία «πειραματική» ενδεκάδα, επιλέγοντας να δώσει χρόνο και ευκαιρίες σε παίκτες που στα… χαρτιά θεωρούνται αναπληρωματικοί, ωστόσο ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν ικανοποίησε με την εικόνα του κόντρα στην Αντβέρπ, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με 3-1.

Πολλά τα αμυντικά κενά για τους Θεσσαλονικείς, που τα μοναδικά που μπορούν να κρατήσουν από το ματς είναι η καλή συνεργασία των Κίτσιου και Ζαμπά, το πανέμορφο τέρμα του Λάμπρου αλλά και τον Ουάρντα που έδειξε πως αν είναι αυτός που πρέπει, μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις.

Ο Οπαρέ με «άπιαστο» σουτ στο 16’ άνοιξε το σκορ (0-1) για τους Βέλγους, με τον Λάμπρου στο 33’ να φέρνει στα ίσια τις ομάδες με πανέμορφο πλασέ στην απέναντι γωνία (1-1). Ο Μπολινγκί στο 44’ δεν δυσκολεύτηκε από κοντά με κεφαλιά ψαράκι στο 44’ να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Οβούσου να διαμορφώνει στο 59’ το τελικό σκορ.

Ολοκληρώνουν τα φιλικά τους την Δευτέρα (16/7, 15:30) οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στην ολλανδική Ντε Γκράαφτσαπ πριν επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Πως έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές ελέω… μακρινού ταξιδιού και διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκε κόντρα στην Αντβέρπ ο ΠΑΟΚ. Ο Ρέι ήταν κάτω από την εστία με τους Κίτσιου, Χατσερίντι, Μαλεζά και Μπαλογιάννη να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Σάκχοφ και Χαρίσης ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Λέο Ζαμπά να είναι στο δεξί φτερό και τον Λάμπρου στο αριστερό. Ο Μυστακίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος με τον Ουάρντα να κινείται στην πλάτη του.

Το ματς

Η Άντβερπ ήταν εκείνη που πήρε την κατοχή της μπάλας στο πρώτα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να επιλέγει να δίνει χώρο στους βέλγους.

Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 7΄ Κίτσιου και Ζαμπά συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον Έλληνα αμυντικό ωστόσο να μην κάνει καλό τελείωμα στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η φάση αυτή ανέβασε το ρυθμό της αναμέτρησης με τους Βέλγους να απαντούν αρχικά στο 8’ με τον Μπολινγκί και εν συνεχεία στο 9’ με τον Γιαταμπαρέ, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, ωστόσο η προσπάθεια του πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ρέι.

Δεν συνέβη το ίδιο ωστόσο στο 16’. Σε εκείνο το σημείο ο Οπαρέ συνέκλινε από αριστερά και με ένα τρομερό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα του ανήμπορου να αντιδράσει Ρέι, ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση (0-1).

Το τέρμα ωστόσο δεν φάνηκε να αποπροσανατολίζει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος εξακολουθούσε να γίνεται απειλητικός κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Κίτσιου και Ζαμπά να συνθέτουν ένα πολύ παραγωγικό δίδυμο.

Μάλιστα, ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βρει και εκείνος δίχτυα. Δράστης ο Λάμπρου ο οποίος αντιλήφθηκε τις προθέσεις του Γιαταμπαρέ, και με πολύ όμορφο πλασέ από τα αριστερά, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπολάτ και έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Οι Βέλγοι ωστόσο κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ… ξέχασε τον Μπολίνγκι, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Γιαταμπαρέ και με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Ρέι και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Άντβερπ (1-2), σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Η βελγική ομάδα ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο μέρος. Ο Γιαταμπαρέ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τους Μαλεζά και Χατσερίντι να βρίσκονται εκτός θέσης. Ο Οβούσου κατάφερε να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Κίτσιου και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κίτσιο και έκανε το 1-3.

Η Άντβερπ έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε μάλιστα να έχει πετύχει ένα ακόμη τέρμα στο 68’, όταν και ο Γιαταμπαρέ με δεξί μονοκόμματο σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρε.

Στα τελευταία 20 λεπτά πέραν της χαμένης ευκαιρίας του Χατσερίντι, ο οποίος με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπολάτ, αλλά και ενός συρτού σουτ του Κίτσιου, το παιχνίδι δεν περιελάμβανε κάτι αξιόλογο με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την Άντβερπ νικήτρια με 3-1.

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ρέι (46’ Γλύκος), Κίτσιου, Μπαλογιάννης, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Σάκχοφ, Χαρίσης, Ουάρντα (76’ Λύρατζης), Λάμπρου, Ζαμπά (76’ Λημνιός), Μυστακίδης.

Αντβέρπ: Μπολάτ, Οπαρέ, Ματέους, Ντινο, Τζέφρι, Γουιντέκερ, Φαρίς, Γιαταμπαρέ, Ιβο, Μπολίνγκι, Γουίλιαμ.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top