ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λακκοτρύπης: 'Καθοδηγητικός φάρος για επανένωση της Κύπρου, το αγωνιστικό σθένος των πεσόντων στην τουρκική εισβολή'

Λακκοτρύπης: 'Καθοδηγητικός φάρος για επανένωση της Κύπρου, το αγωνιστικό σθένος των πεσόντων στην τουρκική εισβολή'

Καθοδηγητικός φάρος για επανένωση της Κύπρου πρέπει να είναι το εθνικό φρόνημα, το αγωνιστικό σθένος και η αγνή φιλοπατρία που χαρακτήριζαν τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε χαιρετισμό του στο ετήσιο Μνημόσυνο για τη Μαύρη Επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974, στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος στη Λάρνακα, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «44 χρόνια έχουν περάσει από το τραγικό καλοκαίρι του 1974 και παρά το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκαιο του αγώνα μας, η Κύπρος παραμένει δυστυχώς το μοναδικό μοιρασμένο κράτος μέλος της ΕΕ και οι Κύπριοι οι μόνοι Ευρωπαίοι πολίτες που στερούμαστε βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια μας την πατρίδα».

Πρόσθεσε ότι «η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του ενός τρίτου της πατρίδας μας από τον τουρκικό στρατό, δεν μας επιτρέπει ελεύθερα να διακινηθούμε, να εγκατασταθούμε και να ασκήσουμε τα θρησκευτικά μας δικαιώματα στο κατεχόμενο μέρος του νησιού μας. Είναι γι’αυτό ακριβώς το λόγο που ο λαός μας οφείλει σε κάθε ευκαιρία και προς πάσα κατεύθυνση, να διατρανώνει την αποφασιστικότητα του για επιστροφή και την ετοιμότητα του να εργαστεί για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος, μιας λύσης που να είναι λειτουργική και βιώσιμη και η οποία θα εδράζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη διεθνή νομιμότητα και στις αρχές και αξίες της ΕΕ».

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ακόμα πως «εάν επιθυμούμε την επανένωση του τόπου και του λαού μας και εάν όντως κύρια έγνοια μας είναι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, καθοδηγητικός φάρος των προσπαθειών μας πρέπει να είναι πάντοτε το εθνικό φρόνημα, το αγωνιστικό σθένος και η αγνή φιλοπατρία που χαρακτήριζαν τους πεσόντες μας κατά την εισβολή του Αττίλα το 1974».

KYΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top