ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισοδιακή εκδήλωση διαμαρτυρίας την ώρα που ο Τσαβούσογλου πήγαινε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύπου

Επεισοδιακή εκδήλωση διαμαρτυρίας την ώρα που ο Τσαβούσογλου πήγαινε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύπου

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 24/07 των εργαζομένων στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών εδάφους (Cyprus Airport Services), που οδηγήθηκε σε πτώχευση και τις υπηρεσίες φαίνεται ότι θα αγοράσει τουρκική εταιρεία, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήγαινε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όπου περίπου 50 άνεργοι πλέον εργαζόμενοι της CAS είχαν συγκεντρωθεί.

Η «Αφρίκα» γράφει ότι στον μικρό κυκλικό κόμβο μπροστά από την είσοδο του αεροδρομίου όπου είχαν σταθεί οι διαμαρτυρόμενοι υπήρχε «αστυνομική δύναμη» και δυνάμεις «ασφαλείας» με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να δηλώνει ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Οι "αστυνομικοί" διαπληκτίστηκαν με τους διαμαρτυρόμενους.

O γενικός διευθυντής της εταιρείας, Φικρέτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως το «κράτος» σκοπεύει να πουλήσει και να υπενοικιάσει την εταιρεία αφήνοντας δεκάδες άτομα στην ανεργία. Η «Αφρίκα» γράφει ότι πολλοί «βουλευτές» και κόμματα έχουν εκφράσει συμπαράσταση και στήριξη στους εργαζόμενους στην CAS, κυρίως από την αντιπολίτευση.

Η «Χαμπεράλ Κίπρις» έχει κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο «Ας ρωτούσε τουλάχιστον τί γίνεται ρε παιδιά» και αναφέρεται στις δηλώσεις εκπροσώπου των διαμαρτυρόμενων χθες ειδικά για το «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι του οποίου το αυτοκίνητο σταμάτησε στο χώρο που είχαν συγκεντρωθεί αλλά δεν κατέβηκε.

Απαντώντας την Τετάρτη 25/07 μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο κ. Οζερσάι γράφει ότι ήταν στην αυτοκινητοπομπή του Τούρκου ΥΠΕΞ και σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να κατέβει, αλλά όταν είδε να πετούν μπουκάλια και να βρίζουν το προπορευόμενο όχημα του Τούρκου «πρέσβη» θεώρησε ότι το κλίμα δεν σήκωσε έναν λογικό διάλογο. «Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι σε κανέναν».

Η «κυβέρνηση», έγραψε στην ανάρτησή του, πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με τους εργαζομένους της CAS και πρότεινε εναλλακτικές λύσεις στη βάση και της διαπίστωσης του «γενικού εισαγγελέα» ότι πρόκειται για εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και όχι «κρατική» (για να απορροφηθούν στο «δημόσιο» οι εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς δουλειά).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top