ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε συλλυπητήρια στον Έλληνα Πρωθυπουργό

O Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε συλλυπητήρια στον Έλληνα Πρωθυπουργό

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, ενημερώνοντάς τον και για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για στήριξη των πυρόπληκτων.

«Με βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε τις τραγικές στιγμές που βιώνει η Ελλάδα και με οδύνη πληροφορούμαστε για τον αριθμό των θυμάτων που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα», αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην επιστολή του.

Προσθέτει ότι «εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης, του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, εκφράζω θερμότατα συλλυπητήρια σε σας και σε όλο τον ελληνικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και την ανεύρεση των προσώπων που αγνοούνται».

«Όπως σας έχω διαβεβαιώσει και τηλεφωνικώς, από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη επικοινωνία και συντονισμό με τις ελληνικές Αρχές, παρέχοντας κάθε είδους δυνατή βοήθεια. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η βούληση και η ετοιμότητά μας να συνδράμουμε περαιτέρω στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφής και ανακούφισης των πληγέντων», σημειώνει.

Αναφερόμενος στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι έχει αποφασιστεί «να ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, όπως και σε εμπορικές τράπεζες», στον οποίο η Κυβέρνηση θα καταθέσει «συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 10 εκ. ευρώ».

«Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις για την ανακούφιση των θυμάτων και τη στήριξή τους μετά από συνεννόηση που θα γίνει με την ελληνική Κυβέρνηση», προσθέτει.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γράφει: «Φίλε Πρωθυπουργέ, σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεχθείτε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος θα βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού και σε αυτή του τη δοκιμασία».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top