ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή την φορά φόρεσε το Ευρωπαϊκό κουστούμι και καθάρισε την Φλόρα

Αυτή την φορά φόρεσε το Ευρωπαϊκό κουστούμι και καθάρισε την Φλόρα

Τέλος του παιχνιδιού στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει ένα καθαρό σκορ κόντρα στην Φλόρα Ταλίν και ουσιαστικά να βρίσκεται στην επόμενη φάση. Το μυαλό πλέον των πρωταθλητών μας να είναι στην Μπερ Σεβά. Ένα εκπληκτικό ΑΠΟΕΛ που σε καμία περίπτωση δεν άφησε τους Εσθονούς να κάνουν το παιχνίδι τους έβαλε 5 τέρματα και καθάρισε από τον πρώτο αγώνα το θέμα πρόκρισης. Σκόρερ οι Ταβάρες(25’), Σόουζα(44’), Μοράις(46’), Σαλάι(73’), Ντελατόρε(78’).

Το παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ δεν και πολύ καλά. Είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε αλλά χωρίς το κάτι περισσότερο. Λεπτό με λεπτό άρχισε όμως η να κάνει την εμφάνιση της η ποιότητα που είχα οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με της ομάδας από το Ταλίν. Ο ΑΠΟΕΛ είχε 1-2 μικρές προϋποθέσεις για επίτευξη τέρματος αλλά ο Τομ με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια της Φλόρα απέτρεπε τον κίνδυνο. Στο 17’ του πρώτου ημιχρόνου έγινε η σέντρα στην περιοχή από τα αριστερά με τον ΑΠΟΕΛ να διαμαρτύρεται για πέναλτι χωρίς όμως ο διαιτητής να δίνει κάτι. Η πρώτη ουσιαστική φάση έγινε στο 24’ λεπτό όπου ο Καρλάο έπιασε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή με τον Τομ να διώχνει με υπερένταση. Το τι ακολούθησε είναι γνωστό αφού η κεφαλιά του Ταβάρες κατέληξε στα δίκτυα. Αυτό πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έδωσε οδηγία στους ποδοσφαιριστές του να σουτάρουν από απόσταση. Ο ΑΠΟΕΛ δεν σταμάτησε να προσπαθεί για την επίτευξη του δεύτερου τέρματος  και ανταμείφτηκε στο 44’. Ο Νικόλας Ιωάννου έκανε την σέντρα από τα αριστερά μετά από μια οργανωμένη επίθεση του ΑΠΟΕΛ. Ο Σόουζα από κοντά δεν αστόχησε και με κεφαλιά έκανε το 2-0, όπου ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Αυτά έγιναν στο πρώτο ημίχρονο στο στάδιο της πρωτεύουσας με τον ΑΠΟΕΛ να είναι μπροστά στο σκορ. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αυξηθεί για την ομάδα μας με καθαρό μυαλό και καλύτερες οργανωμένες επιθέσεις.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η κατάλληλη για τον ΑΠΟΕΛ. Στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία που βρήκε κέρδισε πέναλτι με τον Σάλλαι. Ο Σάλαι κόπηκε αντικανονικά από τον αμυντικό της Φλόρα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει απευθείας την άσπρη βούλα. Ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση του χωρίς να αστοχεί κάνοντας το 3-0 από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η συνέχεια του β’ ημιχρόνου ήταν ήσυχη για τον ΑΠΟΕΛ. Η Φλόρα προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες με τον Βάτερμαν να δηλώνει παρόν και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 73’ του παιχνιδιού είδε δίκτυα και ο Σάλλαι. Ο ΑΠΟΕΛ δεν σταμάτησε εκεί και σκόραρε άλλο τέρμα πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ντελατόρε από την γραμμή του κόρνερ πλάσαρε με εκπληκτικό τρόπο τον τερματοφύλακα της Φλόρα και διαμόρφωσε το 5-0 για τον ΑΠΟΕΛ.

Αυτά ήταν όλα όσα έγιναν στο ΓΣΠ. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε την νίκη και καθάρισε την υπόθεση πρόκριση με μια εκπληκτική εμφάνιση.

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν η πτώση του οπαδού του ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια του να πάρει την μπάλα που κατευθυνόταν στην κερκίδα.

Ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ:Βάτερμαν, Εφραίμ(76’ Ταμάρι), Σόουζα,Ποτέ(65’ Ντελατόρε), Σαλαι, Ζαχίντ, Μιλάνοφ, Μοράις, Ταβάρες, Ιωάννου(81’ Αλεξάνδρου), Καρλάο

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top