ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ: Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό και εγκληματική ενέργεια - VIDEO

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ: Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό και εγκληματική ενέργεια - VIDEO

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ελλάδα Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε σε εύρημα το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μιλάμε για εμπρησμό.

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι αντίστοιχα ευρήματα υπάρχουν και για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη και κατέληξε στο Μάτι, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη ξεκινήσει ανακριτικές έρευνες και για αυτό τον λόγο δεν ήθελε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ακολουθείται η εντολή του πρωθυπουργού για πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και για αυτό το λόγο έχει ήδη συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Αρχηγοί της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Διαστήματος, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τόσο τα ευρήματα από τους δορυφόρους όσο και τα υπηρεσιακά σχέδια που ακολουθήθηκαν κατά το ξέσπασμα των πυρκαγιών.  Τόσο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας υπογράμμισαν ιδιαιτέρως το γεγονός ότι επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες και ότι είναι αρκετά ύποπτο το γεγονός των παράλληλων και τόσο κοντά μεταξύ τους μετώπων πυρκαγιών.

Ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστούν όλα τα ευρήματα στην Εισαγγελία Αθηνών.
Σε σχετικές ερωτήσεις τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο αρχηγός της Ελληνικής Πυροσβεστικής σημείωσαν ότι δεν έχουν γίνει επιχειρησιακά λάθη ενώ ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι έχει ήδη θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή.

Αναφορικά με το αν δόθηκε εγκαίρως εντολή εκκένωσης της περιοχής στο Μάτι, ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, που ήταν ο κεντρικός διαχειριστής της επιχείρησης, υποστήριξε ότι οι Αρχές είχαν αφήσει ελεύθερη την έξοδο από την περιοχή και παράλληλα έκλεισε όλες τις εισόδους προκειμένου να μην εισέλθουν οδηγοί. Παράλληλα, υποστήριξε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού παραθεριστών που βρίσκονταν στην περιοχή αλλά και των στενών δρόμων που υπάρχουν, δημιουργήθηκε συνωστισμός που δεν επέτρεπε την γρήγορη έξοδο των οδηγών.

Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, αυτή τη στιγμή φτάνει επισήμως τους 83 ενώ συνεχίζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας οι ταυτοποιήσεις σορών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν πιθανότατα το Σάββατο. Παράλληλα, συνεχίζονται στις περιοχές των πυρκαγιών αλλά και στη θάλασσα οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Στην φωτογραφία παρατίθεται το ύποπτο εύρημα που δείχνει εμπρησμό σύμφωνα με τον κ. Τόσκα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top