ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόσο ΡΑΤΣΙΣΜΟ Θεέ μου…

Πόσο ΡΑΤΣΙΣΜΟ Θεέ μου…

Ο Έλληνας Νοστράδαμος επανέρχεται με ένα άκρως ποδοσφαιρικό και καθόλου ρατσιστικό σχόλιο για τον Άλεφ της ΑΕΚ. Ο Γιάννης Αυλακιώτης έχει τις λεπτομέρειες.

Μπροστάρης στην προσπάθεια να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά και αγκαλιασμένοι να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «We are the world, we are the children» στον Ρέμο, είναι ο κάτοχος 17 Πούλιτζερ και 3ών Νόμπελ Ειρήνης, Μανώλης Γαβαθιώτης. Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, λίγο πριν δει τον νέο Ολυμπιακό να κλείνει στα καρέ του την σαφώς πιο έτοιμη Γκενκ και την Αϊντχόφεν και να τις κρατάει στο under 4,5, είπε να κάνει ένα σχόλιο για τους εν Ελλάδι αντιπάλους του θρύλου.

Την τιμητική της είχε η ΑΕΚ και το νέο μεταγραφικό της απόκτημα, ο Άλεφ. Ο Γαβαθιώτης με σεβασμό στον άνθρωπο και πάνω απ’ όλα στο άθλημα έκανε ένα άκρως ποδοσφαιρικό σχόλιο:

«Χαχαχα! ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Χαχαχαχα! Από ποιο τσίρκουλο τον έφεραν αυτόν ρε παιδιά;». Καταρχάς φίλοι μου πριν τη συνέχεια του σχολίου πρέπει να σταθούμε με συμπάθεια στο πλευρό του Μανώλη. Άνθρωπος που γελάει μόνος με τα «αστεία» του, κάνει like στον εαυτό του και βάφει το μαλλί του στο χρώμα που μισούσες (σοκολατί μωβ της Lila Pause), μόνο την κατανόηση και την εκτίμησή μας, αξίζει.

Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός των δημοσιογράφων του Ολυμπιακού (έχει το ίδιο χρώμα με το περουκίνι του Ρώμα) συνέχισε το βαθυστόχαστο post του, στο ίδιο πνεύμα:

«ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΖΑΜΠΑ, θα μου πείτε. Ναι, αλλά…να ήταν μόνον αυτό; Αυτοί είναι ικανοί να του παίρνουν ακόμα και τις εισπράξεις από το Δελφινάριο. Εκεί τον βάζουν κάθε βράδυ, να τον βλέπουν τα δελφίνια, να του χυμάνε και αυτός να κολυμπάει να τους ξεφύγει. Χαχαχα!». Ένα όμορφο, πολιτισμένο, ποδοσφαιρικό σχόλιο του Μάνώλαρου φίλοι μου. Δεν πιστεύω να έχει κανείς την εντύπωση πως υπονοεί κάτι ρατσιστικό γιατί φωτιά θα πέσει να τον κάψει.

Ο Γαβαθιώτης άλλωστε δεν έχει δώσει ποτέ τέτοια δικαιώματα. Δημοσιογράφο που έχει γράψει ότι αναπολεί τα όμορφα χρόνια της χούντας που κοιμόταν με τις πόρτες ανοιχτές για να μπορεί να θαυμάζει τους δρόμους και τα στενά που έφτιαχνε ο Παπαδόπουλος μην τον φοβάσαι. Θα ‘ναι σίγουρα πιο δημοκράτης και απ’ τον Παττακό.

Και είχε φανεί αυτό και την εποχή που ήρθε στην Ελλάδα ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο εριστικός Γάλλος είχε βγάλει τον Μανώλαρο από τα ρούχα του με την προκλητική του δήλωση πως για να καταφέρει να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπρεπε να πετύχει είκοσι με είκοσι πέντε γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Γαβαθιώτης δεν άφησε τέτοια κατάπτυστη δήλωση να πέσει κάτω και απάντησε στον Τζιμπρίλ έτσι όπως του άξιζε:

«Ναι, και αν η γιαγιά μου είχε… καρούλια, θα ήταν πατίνι. Αν ο σημερινός Σισέ σκοράρει πάνω από επτά – οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να μείνει πολύ ευχαριστημένος. Όταν ένας παίκτης με τέτοια διαδρομή μιλάει τόσο άνετα για είκοσι με είκοσι πέντε γκολ σε μία περίοδο, το συμπέρασμα είναι προφανές. Ο παίκτης ή νομίζει ότι θα παίξει στο πρωτάθλημα της περιοχής Καζαμπούμπου ή απλά κάνει πλάκα». Για το συγκεκριμένο κομμάτι ο Μανώλαρος είχε προταθεί για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου δημοκράτη, «Κωνσταντίνος Πλεύρης», για την αγάπη και τον σεβασμό με τον οποίο είχε προσεγγίσει τον ασέβαστο Σισέ που ήρθε στην Ελλάδα να πάρει τις δουλειές και τα λύματα του Μανώλη.

Το έχασε στο παρά ένα όμως, γιατί τον πρόλαβε στη στροφή το Ερρίκος Ντυνάν και τον ανακήρυξε επίτιμο καθηγητή χειρουργικής μετά το σχόλιο του για τον Σισέ: «Οι άνθρωποι προέβλεψαν τα πάντα. Σου λένε, έτσι και ο Σισέ με τις λάμες στα δύο πόδια, βάλει καμιά εικοσιπενταριά γκολ μπορεί ο Κόκκαλης να εντυπωσιαστεί, να τον χρυσοπληρώσει και να μας τον πάρει μέσα από τα χέρια».

Για να δείτε πόσο μετράει η άποψη του Έλληνα Νοστράδαμου φίλοι μου πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά το τρυφερό σχόλιο του Μανώλαρου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, η αξία του Άλεφ στο Transfermarkt δεκαπλασιάστηκε αυτόματα για προφανείς λόγους. Για να λέει ο Γαβαθιώταρος ότι μόνο για το Δελφινάριο κάνει, σημαίνει ότι σε 3-4 μήνες τα δυο μεγαθήρια της Ευρώπης (Μπαρτσελόνα και Γκενκ) θα δίνουν μάχη για την απόκτησή του. Αφού είναι γνωστό σε όλους ότι στον Μανώλαρο όταν κάνει προβλέψεις για ποδόσφαιρο έχεις την ίδια εμπιστοσύνη που θα είχες και στον Σπανοβαγγελοδημήτρη Νικόλα του Νικόλα απ’ τη «Σωφερίνα» αν σημάδευε στόχους στο λούνα παρκ για να κερδίσει το αρκουδάκι. Πάντα άχαστος.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top