ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: 'Δεν υπάρχει χρονικό όριο στο διάλογο για εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης'

Κυβέρνηση: 'Δεν υπάρχει χρονικό όριο στο διάλογο για εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης'

Δεν υπάρχει χρονικό όριο για τον διάλογο σχετικά με τον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο που ξεκινά το πρωί της Τετάρτης (1/8), αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Προεδρία της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της για τον διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τους οργανωμένους γονείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος σχετικά με τον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο.

Σημειώνει ότι συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος του Υπουργείου Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

«Χτες Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε στο εξωτερικό, σε υπηρεσιακό ταξίδι, εκλήθησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να παραλάβουν από το Υπουργείο στοιχεία που είχαν ζητήσει ενόψει του διαλόγου και αύριο Τετάρτη εκλήθησαν από τον Υπουργό για να ξεκινήσει ο διάλογος. Διευκρινίζεται ότι παρά τη συναντίληψη ότι οι διαδικασίες είναι ωφέλιμο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχει χρονικό όριο για το διάλογο που ξεκινά αύριο το πρωί. Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι αναμένει ότι με εποικοδομητικό πνεύμα θα καταστεί δυνατόν να καταλήξουν μέσα από συναίνεση σε αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του συστήματος, προς όφελος της εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top