ΚΟΙΝΩΝΙΑ

StandByGreece - Μαζεύτηκαν περίπου 100,000 ευρώ για τους πληγέντες - 'Ο Δημοτικός κήπος πλημμύρισε από αγάπη'

StandByGreece - Μαζεύτηκαν περίπου 100,000 ευρώ για τους πληγέντες - 'Ο Δημοτικός κήπος πλημμύρισε από αγάπη'

Περίπου 100 χιλ. ευρώ από την εκδήλωση #StandByGreece, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

Περίπου 100 χιλιάδες ευρώ και πολλή αγάπη για τους πυρόπληκτους του λεκανοπεδίου της Αττικής συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης #StandByGreece στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη.

«Ο Δημοτικός Κήπος πλημμύρισε από αγάπη και εκατοντάδες κόσμου συνέρρευσαν για να δώσουν το παρών τους και να συνεισφέρουν οικονομικά για την αναστήλωση υποδομών για παιδιά», είπε ο Επίτροπος.

Πρόσθεσε ότι «ιδιωτικές επιχειρήσεις, εταιρείες, πολιτικά κόμματα και πολίτες έβαλαν όλοι ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια να στηρίξουμε μια υποδομή για παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής».

Ερωτηθείς εάν έχει γίνει η επιλογή της υποδομής, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι είναι ενωρίς ακόμη για τέτοιο και «θα προβούμε σε αξιολόγηση των υποδομών το επόμενο διάστημα διότι αυτή τη στιγμή είναι ακόμα πολύ δύσκολο να δώσουμε προτεραιότητα σε υποδομές».

«Δυστυχώς, ακόμα θάβονται οι νεκροί, υπάρχουν αγνοούμενοι και δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε ο Επίτροπος.

Είπε ότι «από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπούμε σε μια διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποδομών και θα το ανακοινώσουμε».

Για τον απολογισμό της εκδήλωσης της Τρίτης, ο κ. Γιαννάκη, είπε ότι «η τελευταία πληροφόρηση που έχω, είναι ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι περίπου 100 χιλιάδες ευρώ».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η συλλογή χρημάτων συνεχίζεται μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή και εισφορές μπορεί να γίνονται μέσω γραπτού μηνύματος sms από κινητά τηλέφωνα ή μέσω των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας».

Το ολικό ποσό θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε ο Επίτροπος, υπάρχουν και επί μέρους πρωτοβουλίες από κοινότητες και οργανωμένα σύνολα και στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στις Κεντρικές Φυλακές όπου εκεί η Διευθύντρια Άννα Αριστοτέλους, θα του παραδώσει το ποσό των 2.100 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από το προσωπικό και τους κρατούμενους.

«Υπάρχει αρκετή κινητικότητα παγκύπρια και θα αναμένουμε να ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία την Παρασκευή και είμαστε βέβαιοι ότι το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ θα αυξηθεί», δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

Ανέφερε ότι «θα κρατούμε ενήμερο τον κόσμο και με διαφάνεια θα ανακοινώσουμε το πώς αξιοποιούνται αυτά τα χρήματα».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με την Ελλάδα, ο κ. Γιαννάκη, είπε ότι «είμαστε σε επαφή με κυβερνητικές και τοπικές Αρχές στην Αθήνα για να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την υποδομή που θα ανοικοδομήσουμε με βάση και τις προτεραιότητες και ανάγκες που υπάρχουν».

Εξάλλου, ανακοίνωση από τους διοργανωτές της συναυλίας #StandByGreece αλλά και του ραδιομαραθωνίου που διοργάνωσε και συντόνισε το ΡΙΚ, αναφέρει ότι «εστάλη αυξημένος αριθμός sms από ακροατές, ενώ εταιρείες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως».

Προσθέτει ότι έγιναν πολλές εισφορές και προσφορές και από κυπριακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αθήνα. Όσες εταιρείες επιθυμούν να συνεισφέρουν ή να ανακοινώσουν την οποιαδήποτε εισφορά τους, μπορούν να στείλουν email στο [email protected].

Τις εκδηλώσεις της Τρίτης (31/7) διοργάνωσαν και στήριξαν τα ΜΜΕ της Κύπρου

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top