ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προωθείται από τον Υπουργό το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Προωθείται από τον Υπουργό το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Προωθείται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, είπε στη 'Φωνή' ο Υπουργός Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης διαβεβαίωσε το Συμβούλιο «Φωνή» για τη θέληση και την αποφασιστικότητα του Υπουργείου, «να προωθήσει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα σχετικά ζητήματα».
 
Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια αυτή θα ξεκινήσει με τη νέα σχολική χρονιά και προς τον σκοπό αυτό το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει ήδη ετοιμάσει ετήσιο σχέδιο επιμόρφωσης που αφορά στα στελέχη της εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς».
 
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη, με την Πρόεδρο, Αναστασία Παπαδοπούλου και μέλη του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας, «Φωνή».
 
Θέμα της συνάντησης ήταν οι δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για προώθηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη δράση για προώθηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών, ως πρωτογενές μέτρο πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης ή/και εκμετάλλευσης.
 
 Κατά τη συζήτηση, η κ. Παπαδοπούλου επισήμανε την υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει την εφαρμογή προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για παιδιά, για να μπορούν να προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση.
 
Πρόσθεσε ότι «η υποχρέωση αυτή απορρέει από σχετικές Νομοθεσίες, καθώς και από την Εθνική Στρατηγική».
 
Τέλος, στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε εκ νέου, η θέληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για αποτελεσματική συνεργασία με το Συμβούλιο «Φωνή», προκειμένου να εφαρμοστεί η Εθνική Στρατηγική, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των παιδιών μας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top