Βρέθηκαν ελληνικά αγάλματα στην Τουρκία - VIDEO

Βρέθηκαν ελληνικά αγάλματα στην Τουρκία - VIDEO

Τούρκοι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως έξι ελληνικά αγάλματα στο Αϊδίνιο, στο πλαίσιο των ανασκαφών στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης, Μαγνησία.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος, υπεύθυνος της ανασκαφής από το 1984, καθηγητής Ορχάν Μπινγκέλ, ανακοίνωσε πως βρέθηκαν τέσσερα γυναικεία αγάλματα, ένα αντρικό και ένα απροσδιορίστου φύλου. Ανακαλύφθηκαν στα ερείπια ενός ναού αφιερωμένου στη θεά Άρτεμη.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν περίπου 50 αγάλματα μαζί με αυτά της Μανγησίας, στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και το Αϊδίνιο. Η περιοχή που δουλεύουμε δείχνει ξεκάθαρα πως θα βρούμε και άλλα αγάλματα τις επόμενες ημέρες, σε παρόμοια κατάσταση», είπε ο Ορχάν Μπινγκέλ.

Οι πρώτες ανασκαφές στην περιοχή είχαν ξεκινήσει το 1891 από τον Γερμανό αρχαιολόγο Καρλ Χούμαν.

gr.euronews.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για εργατική Πρωτομαγιά: «Μέρα μνήμης και τιμής» - «Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων βρίσκονται στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων μας»

ΠτΔ για εργατική Πρωτομαγιά: «Μέρα μνήμης και τιμής» - «Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων βρίσκονται στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων μας»

Χρονιά πολλά εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε γραπτή δήλωσή του σε όλους τους εργαζόμενους για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE