ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΗΕ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Εναπόκειται στους ίδιους να το σχολιάσουν»

ΟΗΕ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Εναπόκειται στους ίδιους να το σχολιάσουν»

Κανένα σχόλιο δεν έχει ο ΟΗΕ για το λεκτικό που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι.

 

Κανένα σχόλιο δεν έχει ο ΟΗΕ για το λεκτικό που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Farhan Haq.

Σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο για το περιεχόμενο της τακτικής ενημέρωσης των διεθνών ΜΜΕ  χθες, το οποίο έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ, ο κ. Haq απαντούσε σε ερώτηση για το γλωσσάρι του ΟΑΣΕ και κατά πόσο τα Ηνωμένα Έθνη συμφωνούν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση εκφράσεων όπως «τουρκική εισβολή και κατοχή».

«Σε ό,τι αφορά αυτό, όπως γνωρίζετε, ο Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη είναι διαφορετικός και ξεχωριστός από εμάς, οπότε δεν θα είχαμε οποιοδήποτε σχόλιο για οποιεσδήποτε εισηγήσεις ή εκθέσεις έχουν εκδώσει», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Προφανώς, είπε, «εναπόκειται στους ίδιους να το σχολιάσουν».

«Φυσικά, σε ό,τι αφορά τη δική μας χρήση ορολογιών και ονοματολογίας αναφορικά με την Κύπρο, μπορείτε να δείτε από τις δικές μας εκθέσεις, περιλαμβανομένων των πολλών εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα κατά τη διάρκεια αυτής της διένεξης, το λεκτικό που χρησιμοποιούμε και το οποίο προτιμούμε».

Φυσικά, σημείωσε, «δεν έχουμε κανένα σχόλιο ως προς το τι χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι».

Σε ερώτηση αν το ζήτημα στην Κύπρο συνεχίζει να είναι αυτό της εισβολής και κατοχής από το 1974 ή αν έχει αλλάξει κάτι στις ανακοινώσεις του ΟΗΕ ο κ. Χακ είπε ότι «όπως γνωρίζετε αυτό (το Κυπριακό) είναι ένα ζήτημα που αφήνουμε τις πλευρές να επιλύσουν». Ο ΟΗΕ, πρόσθεσε, «έχει διαδραματίσει ένα ρόλο στις συνομιλίες για την Κύπρο διαχρονικά και έχετε δει ποια υπήρξε η θέση μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top