ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ: Αντίθετοι οι Θεολόγοι με την κατάργηση αργιών

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ: Αντίθετοι οι Θεολόγοι με την κατάργηση αργιών

Οι Θεολόγοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης των 4 θρησκευτικών εορτών.

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια είτε περιορισμού, είτε ανταλλαγής, είτε κατάργησης οποιασδήποτε από τις τέσσερις  νομοθετικά κατοχυρωμένες θρησκευτικές γιορτές ως σχολικές αργίες και σημειώνει ότι το ευρύτερο θέμα των συγκεκριμένων θρησκευτικών εορτών ως σχολικών αργιών εμπεριέχει ένα βαθύτερο νόημα και περιεχόμενο σε συνάρτηση με την παιδαγωγική, μορφωτική αξία και διάστασή τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί πως η εισήγηση για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών ή και μετατροπή του σε μάθημα Κοινωνιολογίας της θρησκείας «είναι παντελώς άστοχη, άκαιρη και άκριτη», υπογραμμίζοντας ότι «η μορφωτική και παιδευτική αξία του μαθήματος είναι αδιαμφισβήτητη».

«Είναι αποδεδειγμένο ότι το μάθημα αυτό καθεαυτό προάγει εκτός πολλών άλλων την κριτική σκέψη, αλλά και βασικές διαπολιτισμικές και κοινωνιολογικές αξίες. Προετοιμάζει τα παιδιά για μια υπεύθυνη ζωή σε μια ελεύθερη κοινωνία μέσα σε πνεύμα κατανόησης, ειρήνης, ανοχής, ισότητας των φυλών και φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς και τις εθνικές και θρησκευτικές ομάδες… καθώς επίσης καλλιεργεί το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον. Για αυτούς τους λόγους το μάθημα σε διάφορες μορφές είναι ισχυρά κατοχυρωμένο στα εκπαιδευτικά συστήματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων καλεί όλους ανεξαιρέτως όπως αντιμετωπίσουν σφαιρικά, με νηφαλιότητα και συναίνεση και να αφήσουν επιτέλους τα σχολεία να λειτουργήσουν μέσα σε ήρεμο και γαλήνιο κλίμα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες γύρω από τη φρικτή δολοφονία του 45χρονου Γιάννη Αργυρού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας τους, στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού, το πρωί της Κυριακής.