ΚΟΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση της RyanAir που δεν θα αρέσει σε κανένα- Πλέον θα πληρώνουμε και γι αυτό

Η ανακοίνωση της RyanAir που δεν θα αρέσει σε κανένα- Πλέον θα πληρώνουμε και γι αυτό

Αλλαγή πολιτικής (προς το χειρότερο) φαίνεται ότι επιχειρεί η low cost αεροπορική εταιρεία Ryanair, ανακοινώνοντας σήμερα ότι όλοι οι επιβάτες της θα πληρώνουν από την 1η Νοεμβρίου αν θέλουν να πάρουν μια χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Μέχρι σήμερα οι επιβάτες μπορούσαν να πάρουν μαζί τους δωρεάν μια χειραποσκευή και επιπλέον μια μικρή τσάντα.

Ωστόσο η εταιρεία χαμηλού κόστους εξηγεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι πελάτες της θα πληρώνουν εφεξής 6 ευρώ ανά άτομο και ανά ταξίδι για να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Οι επιβάτες θα μπορούν αντ’ αυτού να παραδώσουν την χειραποσκευή τους αυτή, αλλά και πάλι θα πληρώσουν, με κάθε αποσκευή να αποτιμάται στα 8 ευρώ όταν κάνουν την κράτηση.

Μετά την 1η Νοεμβρίου οι επιβάτες της Ryanair θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους δωρεάν στο αεροπλάνο μόνον μια μικρή τσάντα, όπως μια τσάντα χειρός ή ένα μικρό σακίδιο πλάτης που θα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμά τους.

Η ιρλανδική εταιρεία εξήγησε ότι θέλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να μειώσει τις καθυστερήσεις στις επιβιβάσεις. Εδώ και μερικούς μήνες, η εταιρεία έπαιρνε δωρεάν ένα μέρος από τις χειραποσκευές που οι επιβάτες προέβλεπαν να πάρουν μαζί τους στο αεροπλάνο και τις παρέδιδαν για να αποθηκευτούν μαζί με τις άλλες αποσκευές, ενώ η Ryanair εξηγούσε ότι δεν διαθέτει αρκετό χώρο στην καμπίνα των αεροπλάνων της για να μπορεί να δεχθεί όλες τις χειραποσκευές.

Αλλά η πολιτική αυτή “η οποία οδήγησε στην ανάγκη να τοποθετούνται ετικέτες σε έως και 120 βαλίτσες δωρεάν στις πύλες επιβίβασης είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις περίπου 25 λεπτών”, εξήγησε η εταιρεία.

Για να δοθεί τέλος σε αυτό το πρόβλημα, η Ryanair αποφάσισε από τον Νοέμβριο “να μην γίνεται πια τοποθέτηση ετικετών δωρεάν σε αποσκευές στην πύλη επιβίβασης”.

Η Ryanair επέτρεπε στους πελάτες της να παίρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο δωρεάν μια χειραποσκευή και μια μικρή τσάντα από το 2013.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top