ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: «Οι απειλές δεν θα εκτονώσουν την κρίση» - Γραπτή δήλωση για Παιδεία

ΑΚΕΛ: «Οι απειλές δεν θα εκτονώσουν την κρίση» - Γραπτή δήλωση για Παιδεία

Για «αυταρχικό τρόπο» με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την κρίση στην Παιδεία κάνει λόγο σε γραπτή της δήλωση η Ελένη Μαύρου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ τονίζει ότι οι κυβερνώντες δημιούργησαν την κρίση καθώς προτίμησαν μονομερείς και αυταρχικές αποφάσεις «αντί να εστιάσουν στον διάλογο».

Όπως υποστηρίζει, «βάφτισαν εξορθολογισμό αποφάσεις που πήραν χωρίς τεκμηρίωση» και προώθησαν μια «οικονομίστικη λογική».

«Και τώρα εκφοβίζουν με απειλές και εκβιασμούς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Μαύρου.

Ταυτόχρονα, καλεί την Κυβέρνηση να παγώσει τις μονομερείς αποφάσεις «και να εισέλθει σε ένα ουσιαστικό και δομημένο διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Αυτούσια η δήλωση για την κρίση στην Παιδεία:

Οι απειλές δεν θα εκτονώσουν την κρίση. Το αντίθετο!

Ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την κρίση στη δημόσια εκπαίδευση μεγαλώνει την ανησυχία μας για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία τους μήνες που έρχονται.

Οι κυβερνώντες δημιούργησαν την κρίση με τις μονομερείς και αυταρχικές αποφάσεις τους αντί να εστιάσουν σε ένα διάλογο για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δίνοντας προτεραιότητα σε κρίσιμα θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός της ύλης, η υλικοτεχνική υποδομή, η ουσιαστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, η ασφάλεια των παιδιών και τόσα άλλα.

Βάφτισαν «εξορθολογισμό» αποφάσεις που πήραν χωρίς καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση, προωθώντας μια οικονομίστικη λογική στηριγμένη, μάλιστα, σε λανθασμένα και παραπλανητικά στοιχεία.

Και όταν στην εκστρατεία απαξίωσης του δημόσιου σχολείου συνάντησαν την αντίδραση των εκπαιδευτικών, κατέφυγαν στο δέλεαρ χρημάτων και προσαυξήσεων. Πήραν βέβαια ξεκάθαρη απάντηση.

Και τώρα εκφοβίζουν με απειλές και εκβιασμούς! Έτσι αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό διάλογο και τη δημοκρατία.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οτι έκαναν τις τελευταίες βδομάδες με τους εκπαιδευτικούς το έκαναν προηγουμένως με άλλες ομάδες εργαζομένων - και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Και θα το κάνουν και στη συνέχεια ενάντια σε όποιες ομάδες εργαζομένων σταθούν στο δρόμο της εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που με προσήλωση ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στο αυτονόητο: να παγώσει –έστω- τις μονομερείς αποφάσεις της και να εισέλθει σε ένα ουσιαστικό και δομημένο διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για μέτρα που πραγματικά να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο, για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top