ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/ΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψάχνουν δουλειά στις ελεύθερες περιοχές οι Τουρκοκύπριοι

Τ/ΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψάχνουν δουλειά στις ελεύθερες περιοχές οι Τουρκοκύπριοι

Οι αλλαγές στις συναλλαγές που έφερε η νομισματική κρίση, η μόλυνση των παπουτσόσυκων λόγω του μικροβίου που αναπτύχθηκε στα Βαρώσια και εξαπλώνεται, αλλά και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην τ/κ πλευρά, είναι τα κύρια θέματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο τη Δευτέρα 27/08.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Και το παπουτσόσυκο (babutsa στα τουρκοκυπριακά) θύμα της εισβολής» γράφει ότι το μικρόβιο που πριν μερικά χρόνια εντοπίστηκε στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και δεν επηρεάζει μόνο τα παπουτσόσυκα αλλά και άλλα δέντρα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι στην περίπτωση της Κύπρου δεν μπορεί να υπάρξει βελούδινο διαζύγιο. Σε άλλο θέμα γράφει για το πόσα ξόδεψαν Ε/κ και Τ/κ τους πρώτους 7 μήνες του 2018 με τις πιστωτικές κάρτες στην αντίστοιχες αγορές.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Οι Τ/κ ψάχνουν δουλειά στο νότο» αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" που αφορά και τα πόσα η μια κοινότητα ξοδεύει στην αγορά της άλλης και πού, με βάση τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών για το πρώτο 7μηνο του τρέχοντος έτους. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση ενός ακόμη καταζητούμενου από την Ιντερπόλ που συνελήφθη στα κατεχόμενα αλλά δεν έχει εκδικασθεί ακόμη σε «δικαστήριο» στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απεβίωσε ο Μουσταφά Τζενγκίζ, 57 χρόνων που διατηρούσε κατάστημα στην εντός των τειχών Λευκωσίας, που είναι γνωστή ως περιοχή Αράστα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το ΡΤΚ πέτυχε» αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο πρώην «υπουργός οικονομικών», Αχμέτ Ουζούν που είχε διαχειριστεί τη συναλλαγματική κρίση του 2004 και δηλώνει ότι τα μέτρα της σημερινής «κυβέρνησης» δεν είναι ούτε «επίδεσμος». Αλλού αναφέρει ότι οι τετράτροχες μοτοσικλέτες (ATV) ενώ σε όλο τον κόσμο κατατάσσονται στην κατηγορία μοτοσικλέτες, στο ψευδοκράτος ανήκουν στην κατηγορία τρακτέρ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι κτηνοτρόφοι μικρών ζώων (αιγοπροβατοτρόφοι) δηλώνουν ότι η παραγωγή τους και το επάγγελμα οδεύει προς το τέλος.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Η χώρα ερημώνεται με γρήγορους ρυθμούς» γράφει για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από διάφορους παράγοντες όπως τις πυρκαγιές, τα παράνομα λατομεία και οικοδομές, την κλιματική αλλαγή και άλλα. Αλλού γράφει ότι και χθες οι διελεύσεις των Ε/κ έσπασαν ρεκόρ στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ενώ οι Τ/κ, που στα μπαϊράμια περνούσαν στις ελεύθερες περιοχές, τώρα μόνο κοιτούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απεβίωσε στα 47 του ο ιδρυτής του συνδέσμου off road στην Κερύνεια, Γιουσούφ Χιουντάν.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Στο βορρά για ψώνια, στο νότο για δουλειά» αναφέρεται επίσης σε δημοσίευμα στον ε/κ Τύπο (Καθημερινή) και προσθέτει ρεπορτάζ με δηλώσεις καταστηματαρχών κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας για την κίνηση και τους πελάτες τους. Αλλού γράφει ότι από τις 17 λίμνες στα κατεχόμενα οι 3 έχουν ξεραθεί εντελώς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στους αιφνίδιους θανάτους του Τζενγκίζ στη Λευκωσία και Χιουντάν στην Κερύνεια, που ήταν πολύ γνωστοί στην τ/κ κοινότητα.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top